По данните до момента мисля, че нямаме нов вирус. Случващото

...
По данните до момента мисля, че нямаме нов вирус. Случващото
Коментари Харесай

Ангел Кунчев каза тежката си дума за новия вирус, идващ от Китай

По данните досега мисля, че нямаме нов вирус. Случващото се в Китай е подем на малко позабравени други причинители, които бяхме позабравили около Ковид. Това съобщи доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

Това, което се случва в Китай и в някои страни от Западна Европа, е един подем на някои позабравени причинители, които безусловно бяха изтикани през последните три години от Ковид и в този момент си възстановяват ситуацията.

Това разяснява пред Нова тв доцент Ангел Кунчев. 

Това, което се случва в Китай са пневмонии, грип, вируси. Т.е. това, което се случва, е един коктейл от вируси, които са присъщи за сезона и когато го поставите в условия на хора, които 2-3 години са ползвали доста строги ограничения на надзор и са задържали заболеваемостта, естествено след рухването на ограниченията стартира една вълна на повече болни, разяснява той.

Това, което се случва, не е мотив за безпокойствие, акцентира той.

Колегите приказват за атипични пневмонии, тъй като по този начин назоваваме вирусните пневмонии. Бактериалните пневмонии се разпознават елементарно с обзор със стетоскоп. Чуват се хрипове при прегледа.

Но вирусните не могат да се уловят по този способ. Там е нужно нагледно проучване. При вирусните пневмонии пациентите имат изнемощялост, температура, главоболие, а по-късно идва и кашлицата, изясни той.

Ние в България към този момент преживяхме този интервал на отпадане на ограниченията против коронавирус и срещата ни с нормалните болести. Но до момента в който в Китай става дума за пневмонии, при нас бяха варицела, скарлатина през пролетния сезон, изясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР