По данни на ООН от ескалацията на гражданската война в

...
По данни на ООН от ескалацията на гражданската война в
Коментари Харесай

Най-тежката хуманитарна криза в света: Над 11 хиляди убити или ранени деца в Йемен

По данни на Организация на обединените нации от ескалацията на гражданската война в Йемен преди съвсем осем години до момента в страната са убити, осакатени или ранени над 11 000 деца, написа " ".

" Действителният брой на жертвите на този спор евентуално е доста по-голям ", споделят от УНИЦЕФ .

Хиляди деца са изгубили живота си, а животът на други е заплашен от заболявания, които могат да бъдат предотвратени, или апетит, съобщи генералната директорка на УНИЦЕФ Катрин Ръсел.

Повече от два милиона деца са недохранени

По данни на организацията на Организация на обединените нации към 2,2 милиона йеменски деца страдат от остро недохранване, а всяко четвърто дете е на възраст под пет години. Повечето от тях са застрашени от холера, морбили и други предотвратими заболявания - постоянно просто заради липса на достъп до имунизация. От 2015 година насам близо 4000 млади момчета са били вербувани да се бият като деца бойци във войната.

" За да могат децата в Йемен да имат и най-малкия късмет за почтено бъдеще ,

страните в спора, интернационалната общественост и всички, които имат въздействие, би трябвало да подсигуряват, че те са предпазени и подкрепени ", съобщи Ръсел и добави, че УНИЦЕФ " незабавно " се нуждае от 460 млн. евро, с цел да отговори на филантропичната рецесия.

Вече са убити към 380 000 души

В най-бедната страна на Арабския полуостров от години бушува война сред държавните сили, подкрепяни от арабските страни, и шиитските бунтовници хути, подкрепяни от Иран. Прекратяването на огъня, влезнало в действие през април и удължено два пъти, изтече при започване на октомври.

По данни на Организация на обединените нации от началото на спора до момента са починали към 380 000 души ,

множеството от които от косвени последствия от сраженията. На милиони други хора се наложи да изоставен страната. Организация на обединените нации дефинира войната и последствията от нея в Йемен като най-тежката филантропична рецесия в света.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР