По данни на кредитната агенция Moody's, Испания ще е начело

...
По данни на кредитната агенция Moody's, Испания ще е начело
Коментари Харесай

Държавата с най-силно поскъпване на жилищата

По данни на кредитната организация Moody's, Испания ще е отпред на класацията на страните с най-силен растеж при жилищното строителство в Европа. Цените на парцелите порастват от 2013 година и по прогнози на компанията през 2020-та цените ще се покачат приблизително с 5.5%. След Испания следват Ирландия и Холандия с повишаване от 4.5% и Германия и Португалия – 4%. Във Франция повишаването ще бъде в границите на 2.5%.

Към днешна дата Испания е втората страна в границите на Европейския съюз с най-високо равнище на безработицата. Пред нея е единствено Гърция. Moody's предвижда, че през идната година равнището на безработица ще е 13.4% против 14.1% за 2019-а. Франция също ще влезе в ТОП на най-големите европейски страни по въпросния индикатор – 8.3%, както и Италия – 10%.

Що се отнася до икономическия растеж, то Ирландия е страната с най-хубави вероятности по повод растеж на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията – до 3.2% за 2020 година Втора ще е Испания – до 2%, а третото място си разделят Германия и Англия – до 1%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР