По-безопасен, по-сигурен и персонален начин за плащане с iPhone и

...
По-безопасен, по-сигурен и персонален начин за плащане с iPhone и
Коментари Харесай

Централна Кооперативна Банка внедри Apple Pay за клиентите си

По-безопасен, по-сигурен и личен метод за заплащане с iPhone и Apple Watch
Централна Кооперативна Банка АД, една от водещите финансови институции на българския банков пазар, внедри електронния портфейл Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти, носещи логото на Mastercard. Това е по-безопасен и самостоятелен метод за осъществяване на транзакции, с който се предотвратява предаване на картата на друго лице, физическо допиране на бутон или замяна на пари в брой, а технологията, която дава iPhone, подсигурява сигурността при осъществяване на всяка транзакция. 

Всичко, което би трябвало да създадат клиентите е да приближат своя iPhone или Apple Watch покрай терминал за заплащане, с цел да осъществят безконтактно заплащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, защото процеса на автентикация се прави с Face ID, Touch ID или ключова дума на устройството, както и с еднократен неповторим динамичен код за отбрана. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, заведения за хранене, кафенета, магазини и доста други места.

Клиентите могат също по този начин могат да употребяват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, с цел да създадат по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се постанова да основават сметки или да вкарват неведнъж информация за доставки и фактури. Apple Pay улеснява заплащането на доставки на храна и хранителни артикули, онлайн извършване на покупки, превоз и паркиране, наред с други неща. Apple Pay също може да се употребява за осъществяване на заплащания в приложения на Apple Watch

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите употребяват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват нито на устройството, с което заплащат, нито на сървърите на Apple. Вместо това на устройството се генерира неповторим номер на сметка (Device Account Number), криптиран и съхраняващ в предпазения детайл, типов и сертифициран чип, предопределен за безвредно запазване на информацията за осъществените транзакции на устройството.

Настройките за активиране и прилагане на Apple Pay са лесни за приложимост. Всичко, което би трябвало да направи всеки притежател на iPhone, е да отвори приложението „ Wallet “, да допре „ + “ и да следва стъпките за прибавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може незабавно да стартира да употребява Apple Pay на това устройство.

За повече информация по отношение на Apple Pay посетете:

За повече информация по отношение на Централна Кооперативна Банка, посетете уеб страницата на банката, както и обществените мрежи на банката във и.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР