По-бедните нации виждат влошаване на условията, тъй като се възстановяват

...
По-бедните нации виждат влошаване на условията, тъй като се възстановяват
Коментари Харесай

По-бедните нации виждат бавно развитие след Covid, казва доклад на ООН

По-бедните народи виждат утежняване на изискванията, защото се възвръщат по-бавно от пандемията Covid-19, съгласно отчет на Програмата за развиване на Организация на обединените нации.

Ръководителят на организацията Ахим Щайнер сподели, че след две десетилетия, през които богатите и бедните страни се доближаваха във връзка с развиването, констатацията е „ доста мощен сигнален сигнал “, че нациите в този момент се раздалечават.

The Индексът на човешкото развиване, който организацията изготвя от 1990 година насам, се планува да доближи рекордно високи стойности през 2023 година след внезапни спадове през годините на пандемията 2020 и 2021 година

Но развиването в половината от най-бедните страни в света остава под миналата 2019 година -пандемични равнища, се споделя в отчета.


 

„ Това е светът на богатите против бедните хора в което виждаме, че развиването се развива по доста неравномерни, частично непълни способи “, сподели господин Щайнер на конференция в сряда. „ Защо това има значение? Не единствено тъй като създа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР