По бързо производство на Районна прокуратура-Хасково е осъден Е.Ч., турски

...
По бързо производство на Районна прокуратура-Хасково е осъден Е.Ч., турски
Коментари Харесай

Осъдиха турчин, опитал да прекара през границата над 400 000 лв.

По бързо произвеждане на Районна прокуратура-Хасково е наказан Е.Ч., турски жител, за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс. Той е приет за отговорен за това, че на 25 ноември 2021 година на ГКПП-Капитан Андреево при излизане от България за Турция не извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи във валутна декларация парични средства - 210 000 евро с левова равноценност към 410 724 лв., пренасяни през границата на страната, която е външна за Европейския съюз. Стойността на предмета на закононарушението е в изключително огромни размери.

Районен съд-Свиленград е наложил на Е.Ч. наказване от 1 година и 8 месеца отнемане от независимост условно с 3-годишен изпитателен период. Подсъдимият е признал виновността си.

На 25.11.2021 година към 22.30 ч. на ГКПП-Капитан Андреево за излизане от България в посока към Турция дошъл рейс с румънска регистрация. Е.Ч. бил пасажер. Превозното средство било селектирано от чиновници от Териториална дирекция - Митница Бургас при Агенция „ Митници “ за щателна митническа инспекция. Инспекторите забелязали, че Е.Ч. се опитал да скрие под якето си черни полиетиленови пликове. При последвалия персонален обзор у него са били открити пакети с укрити парични средства - общо 210 000 евро с обща българска равноценност към 410 724 лв..

Наказанието на Е.Ч. е наложено след съглашение, утвърдено от Районен съд-Свиленград. Определението на съда е дефинитивно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР