По-бързо административно обслужване ще ползват инвеститорите и стартиращите фирми във

...
По-бързо административно обслужване ще ползват инвеститорите и стартиращите фирми във
Коментари Харесай

Улесняват инвеститори и стартиращи фирми във Варна

По-бързо административно обслужване ще употребяват вложителите и започващите компании във Варна. Правилата са написани в план на Наредба за привличане и поощряване на вложенията с общинско значение и ред за издаване на документ за вложения клас В.

Целта е да се увеличи конкурентоспособността на локалната стопанска система и да се усилят работни места в производства и услуги с висока добавени стойност. Документът бе утвърден единомислещо от комисията „Собственост и стопанство“ към локалния парламент. Той планува на уеб страницата на община Варна да бъдат оповестени настоящи данни със застроените и незастроени общински парцели, подобаващи за капиталови цели, както и всички нужни мостри и формуляри за кандидатстване за документ клас В.

Ще бъде оповестена и информация за издадените към този момент документи от този клас. За притежателите им са планувани редица удобства – съкратени периоди на административно обслужване, самостоятелно обслужване, придобиване или лимитирани вещни права върху парцели – частна общинска благосъстоятелност.

Община Варна ще подкрепя и започващите компании, като понижи административно-правните ограничавания, облекчи издаването на разрешителни от районните администрации и улесни достъпа на новаторски компании до информация за интернационалните стратегии за образование и до интернационалните пазари. Кметството се ангажира още спомага на искащите да започват собствен бизнес посредством съвещания по административни и данъчни въпроси и помощ при намиране на личен състав.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР