По българското Черноморие няма туристи и сезонът е пред тотален

...
По българското Черноморие няма туристи и сезонът е пред тотален
Коментари Харесай

По морето туристи няма, но на Болата е пълно с коли на плажа

По българското Черноморие няма туристи и сезонът е пред цялостен неуспех. Но пък на плажа в местността " Болата " коли и джипове навлизат на пясъчната линия, макар строгите забрани, съобщава bTV. 

Плажът там е в рамките на резерват " Калиакра " и са позволени визити с научна цел и прекосяване единствено по маркираните пътеки. Въпреки възбраната за паркиране и нахлуване на коли обаче, по пясъчната линия стопират както коли на плажуващи, по този начин и на риболовци, които с тях си пускат лодките в морето. 



Някои от паркиращите изясняват, че нямало къде да си оставят колите, по тази причина ги стопират на пясъка. Риболовците акцентират същата причина - няма от кое място да си вкарат лодките във водата.

Същевременно bTV оповестява, че целият туристически летен сезон по Черноморието е пред цялостен неуспех, поради липса на туристи. Вчера във Варна са пристигнали първите 350 чужденци с три чартърни полета. Те са от Германия.

Но картинката в курортите не е обнадеждаваща, тъй като те пустеят. В Златни пясъци работещите хотели са единици.  " Готови сме за сезона, само че към момента няма туризъм. Надявам се от 3-5 юли да се ускоряват чартърите, да се ускори и наличието в комплексите ", съобщи регионалният шеф Стоян Пасев. 

По северното черноморие въпреки всичко чакат от 1 юли да стартират да идват първите проведени туристи от Чехия и Полша. 

На южното черноморие картината не е по-различна. В Слънчев бряг едвам 20-ина хотела са подготвени да посрещат туристи, в случай че се появят. В Поморие работят единствено няколко хотела, и то с 15-20% от потенциала си. Още по на юг, в по-малките курорти има повече туристи, само че те са отседнали най-вече в лични жилища.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР