Плувният шампион на България ПСК Черно море“ ще атакува националното

...
Плувният шампион на България ПСК Черно море“ ще атакува националното
Коментари Харесай

ПСК „Черно море“ ще атакува националното първенство на Белгия

Плувният първенец на България ПСК „ Черно море “ ще нападна националното състезание на Белгия, оповестиха за Moreto.net от клуба. В сряда, варненци, предвождани от основния треньор на клуба – Никола Петров, отпътуват за Диамантената столица на света – Антверпен, където ще се организира надпреварата.

В конкуренцията в аристократичния фламандски град, прочут като отечество на колоса на бароковото изкуство Рубенс, присъединяване ще вземат Дениел Нанков, Тея Николова, Росина Тодорова, Владислав Терзиев, Станимир Раев и Самуил Николов.

Варненци ще се впуснат в това предизвикателство единствено няколко дни след държавното отборно състезание за мъже и дами, където приключиха втори в генералното класиране (второ място при мъжете и трето при дамите).

Сред запаметяващите плувания беше това на Дениел Нанков, който остана на 7 стотни от норматив за международното състезание в Будапеща, означават специалистите в плувните разбори и разяснява у нас от bgswim.com. От първи пост на кроуловата щафета на ПСК „ Черно море “ Дениел излетя за 49,33 сек. Нормативът е 49,26 сек.

Победата му в самостоятелния старт с 50,11 сек. бе най-силното достижение на шампионата по точковата таблица на ФИНА – 820. Освен Даниел Нанков различен със слизане под 52 секунди на 100 м св. жанр на финала нямаше, а кралската дисциплинираност е главен измерител за положението на плуването.

В първия ден от държавното медали завоюваха: Валентин Филипов – злато, 400 м съчетано плуване; Дениел Нанков и Росина Тодорова – злато, 100 м свободен стил; Тея Николова – злато, 50 м бруст; Владислав Терзиев – сребро, 100 м тил.

Клубната щафета при мъжете ликува с шампионски приз в дисциплината 4 х 200 м свободен жанр. Златният квартет плува в състав: Владислав Терзиев, Станимир Раев, Самуил Данаилов и Дениел Нанков. Представителките на нежния пол от „ Черно море “ станаха вицешампионки в тази щафета. Сребърни са Йоанна Бояджиева, Тея Николова, Елиза Кралева и Росина Тодорова.

През втория ден от държавното състезание медали за черноморци донесоха: Владислав Терзиев – злато, 400 м кроул и Йоанна Бояджиева – бронз, 400 м кроул.

И дамската, и мъжката щафета на варненския клуб бяха безапелационни на 4 х 100 м свободен жанр и разумно се окичиха със злато. Първи при дамите станаха Росина Тодорова, Тея Николова, Елиза Кралева и Йоанна Бояджиева. № 1 при мъжете са Дениел Нанков, Мартин Вълканов, Благовест Божиновски и Владислав Терзиев.

През заключителния трети ден от шампионата първенци на 50 м свободен жанр станаха Нанков и Тодорова, а Божиновски зае второ място на почетната стълбичка.

Юлиян Черкезов е бронзов на 1500 м свободен жанр.

Тея Николова бе недостижима в дисциплината 100 м бруст и разумно е шампионка. Терзиев е златен на 50 м тил. Нанков и Тодорова са надлежно втори и трета на 200 м свободен жанр.

Щафетите завоюваха вицешампионски трофеи на 4 х 100 м съчетано плуване. Сребърни при мъжете са Владислав Терзиев, Благовест Божиновски, Станимир Раев и Дениел Нанков. Втори при дамите са Варвара Попова, Тея Николова, Дария Станченко и Росина Тодорова.

„ Състезанието беше доста дълготрайно и тежко за всички. Класирането ни е резултат на неналичия на съществени състезатели, с които бихме спечелили без проблем. На тяхно място обаче участваме с младите плувци от клуба, от които съм удивен! Неминуемо ще пристигна миг, в който и те ще би трябвало да влязат в огромната борба. Това съревнование бе опит и тест за тях, с цел да са наясно какво ги чака. Доволен съм, както от тях, по този начин и от резултатите на всички ни “, разяснява основният треньор на черноморци Никола Петров.

Петров сподели още, че сложната зима, по време на която, в клуба е имало доста заболели състезатели, е нарушила подготовката на клуба. „ Но все пак резервирам убеденост, че работим вярно и в нужната посока! Сега следва дребна отмора и продължаваме напред “, заключи наставникът на първенците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР