Плувната сензация Йосиф Миладинов не е очаквал да направи такова

...
Плувната сензация Йосиф Миладинов не е очаквал да направи такова
Коментари Харесай

Плувната сензация Йосиф Миладинов: Не очаквах да счупя рекордите

Плувната сензация Йосиф Миладинов не е очаквал да направи такова необикновено показване на държавното състезание за юноши старша възраст във Варна. 17-годишният суперталант счупи националните върхове при мъжете на 100 м свободен жанр (49,27 сек.) и 100 м бътерфлай (51,55 сек.), без да е направил пълноценна подготовка.

" Не чаках сходни резултати. Щом се получи, значи е писано - показа пред " България Днес " Миладинов. - Много съм благополучен от достиженията. Подготовката протече напълно обикновено, само че упражнявах по-малко поради ковид. Мислех, че няма да съм във форма, както бях през предходната година на международното състезание. "

Миладинов е направил разбор на своите достижения и е стигнал до основен извод.

" Подобрих част от фитнес подготовката, работата на изсъхнало. Това ми дава малко повече мощ във водата ", разкрива тайната на триумфа младежът, който живее и тренира в Швейцария.

Йосиф Миладинов си взе отмора след изключителните резултати, само че скоро още веднъж ще пори водата в басейна.

" От 1 септември стартирам още веднъж да упражнявам. Ще дам всичко, с цел да покажа какво мога на олимпиадата в Токио - закани се геният. - Ще се прибирам в България за лагери в София и Белмекен, само че ще упражнявам и в Швейцария, където е моят треньор. "

Рекордьорът няма желание да потегля по пътя на Антъни Иванов, който отиде в Меката на плуването - Съединени американски щати.

" И различен път съм споменавал, че Америка за мен не е вид. Ще остана в Европа ", добави Миладинов.

Той беше в Швейцария, когато Антъни Иванов се разболя от ковид и беше в контакт с останалите съотборници от националния тим.

" Чухме се по телефона и говорихме какво е неговото положение. Вирусът е минал добре за него. Останалите са нямали признаци и всичко е минало наред ", описа Йосиф Миладинов.

Талантът към момента не е наясно за идните стартове до края на годината. Най-сериозното съревнование в календара е юношеското международно състезание на 25 м.

" Още не съм мислил дали ще вземам участие. Целта ми е да пъдя покриване на олимпийски норматив на 50 м свободен жанр (22,01 сек). Не е невероятно. Ще съм доста благополучен, в случай че съумея. Петдесетакът ми пасва повече. 100 делфин ми е най-любимата дисциплинираност. Плувам я на драго сърце. 100 кроул ми става доста тежко и най-после възприятието е неприятно. "

През предходната година Миладинов завоюва бронзов орден на 50 м бътерфлай от международното състезание за юноши на 50-метров басейн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР