Плувецът Цанко Цанков даде специално интервю в предаването Здравей, България

...
Плувецът Цанко Цанков даде специално интервю в предаването Здравей, България
Коментари Харесай

Цанко Цанков: Протокът Кук беше голямо предизвикателство, но вече имам нова цел

Плувецът Цанко Цанков даде особено изявление в предаването " Здравей, България " по Нова. Българинът неотдавна преплува протока Кук в Нова Зеландия, а към този момент си е сложил и нова цел.

" Върнахме се преди три дни след сполучливото преплуване на протока " Кук ", който е един от седмте най-трудни в целия свят. Финиширах и с най-хубаво време за актуалната година. "  

" Температурата на водата беше доста никса, в междинната част към 12 градуса. Предизвикателството е голямо, тъй като се стига до хипотермични рецесии, само че аз изплувах дистанцията от 30,5 км за 6 часа и 23 минути. Средната скорост на плуване беше към 5 км/ч, което е едно доста положително движение. "

" През идващите дни ще имам къса отмора. След това стартира подготовка за преплуване на протока Молокай - най-дългият плувен маратон в света на Хавайските острови. "

" Периодът ни е от 1-10 октомври. Дължината му е малко над 47 000 метра по права линия, само че би трябвало да бъда квалифициран за едно плуване от порядъка на към 60 км още веднъж във водите на Тихия океан. Това, което е по-хубаво е, че макар голямото разстояние, температурата на водата е доста по-висока, тъй че няма да ми се постанова толкоз доста да притискам зъби до самия край “., приключи Цанков.

Цялото изявление може да видите във видеото.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР