Пловдивският университет Паисий Хилендарски ще бъде домакин от петък до

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски ще бъде домакин от петък до
Коментари Харесай

ПУ „Паисий Хилендарски“ домакин на международен семинар по превод

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски ” ще бъде хазаин от петък до неделя на Седмия интернационален научно-практически семинар по превод за студенти русисти.

Форумът „ Обучение по преводаческо майсторство ” е взаимен план на ПУ „ Паисий Хилендарски ” и фонд „ Руски мир ” и се провежда от Центъра за съветски език и просвета. За присъединяване в семинара в града под тепетата идват 58 студенти русисти от 12 университета в 8 страни – Италия, Полша, Сърбия, Гърция, Турция, Грузия, Русия и България.

За първи път в Пловдив ще гостуват и студенти българисти от Московския държавен университет „ М. В. Ломоносов “. Гост-лектори на семинара пък ще са проф. дфн Валерий Ефремов от Санкт Петербург, проф. дфн Григорий Токарев от Тула и Оксана Беженар от Милано.

Водещи на практическия превод ще са Марианна Конова от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ и Иланка Георгиева от ПУ „ Паисий Хилендарски “. Модератор на кръглтаа маса „ Переводчиками не рождаются – ими становятся “ е доцент доктор Юлиана Чакърова, завеждащ катедра „ Руска лингвистика “ и началник на магистърските стратегии по „ Превод и интеркултурна връзка “ и „ Превод за европейските институти “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР