Пловдивският рапър Никола Дринков – DRINK е един от арестуваните

...
Пловдивският рапър Никола Дринков – DRINK е един от арестуваните
Коментари Харесай

Май стана мода. Ето кой паркира джипа си под паметника на Съединението

Пловдивският рапър Никола Дринков – DRINK е един от задържаните за хулиганската демонстрация с джипове на Паметника на Съедниението в Пловдив, съобщи TrafficNews, като се базира на свои източници. След обява на медията във връзка грубото нарушаване, чиновници от Второ районно управление (на МВР) се самосезираха. Арестуваните са мъже на 23 и 25 години, които показали пред управляващите, че желали да снимат музикален клип. Именно това е повода да изкачват високопроходимите си коли по стълбите до постамента на паметника.

Стана ясно още, че другият задържан е Д.М., 25-годишен и има предишнo наказание. Двамата извършители са били арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Случаят е докладван на областен прокурор. 
-->
От Районна прокуратура оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане и е разпоредено водачите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвинени.

По отношение на двамата ще бъдат повдигнати обвинявания за това, че са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и дързост и е осъществено при ръководство на моторно транспортно средство – закононарушение по член 325, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

Те ще бъдат освободени от ареста против гаранции от 2 000 лв.. След привличането им като обвинени наблюдаващият прокурор от районна прокуратура Пловдив ще разпореди на съображение член 69а от Наказателно-процесуален кодекс краткотрайно да бъдат отнети свидетелствата им за ръководство на МПС.

За това действие законът планува наказване до пет години отнемане от независимост, както и отнемане от право на ръководство на моторно транспортно средство.

" Според мен задържането на двамата младежи законо не е издържано. Не може през вчерашния ден по обед да ги викат в полицията, да ги разпитат, по-късно да ги пуснат, а няколко часа по-късно да ги извикат още веднъж и да ги задържат за 24 часа, тъй като от прокуратурата по този начин са поискали. Според мен няма нарушаване по член 325 от Наказателен кодекс ", разяснява за TrafficNews адвокатът на Дринков - Пламен Бонев. 

На видеоклип, който е бил публикуван в обществените мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти против 26.11.2022 година джип изкачва стълбите на Паметника на Съединението, където към този момент е паркиран и втори автомобил. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията.

След като се е срещнал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП-Пловдив се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни дейности по определяне на причинителите. В полицията е формирана предварителна инспекция, в хода на която в границите на едно денонощие двамата причинители са открити и арестувани за 24 часа по ЗМВР.

Този месец името на DRINK-a бе забъркано и в различен скандал. Ставаше дума за побой над 18-годишно момче, което описа пред TrafficNews, че е билo пребитo от група младежи, измежду които е бил и рапърът Никола Дринков, който също е нанасял удари и ритници, твърдеше пребитият.

Малко откакто публикувахме материал по тематиката, изпълнителят се свърза с нас, с цел да отхвърли изказванията, като съобщи, че няма нищо общо с тази история и бе безапелационен, че не е нанасял удари по 18-годишният възпитаник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР