Пловдивският окръжен съд спря вписването на увеличението на капитала на

...
Пловдивският окръжен съд спря вписването на увеличението на капитала на
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на увеличението на капитала на Пълдин Туринвест“

Пловдивският областен съд спря вписването на нарастването на капитала на сдружението " Пълдин Туринвест " с варненските акции от Международен панаир - Пловдив и изменението на устава му в Търговския указател. Това оповестиха от пресцентъра на община Пловдив.

Определението на съда е от през днешния ден, а в претекстовете си магистратите показват Гражданския процесуален кодекс, съгласно който произвеждане, формирано пред Агенцията по вписванията се стопира, когато има висящо дело по отношение на правно отношение, което е изискване за постановяване на желаното регистриране.

Исковата молба за анулация на решенията от Общото заседание на сдружението " Пълдин Туринвест " от 9 януари е подадена от община Пловдив пред Окръжния съд през вчерашния ден.

В момента по тематиката се организира изключителна сесия на Общинския съвет в Пловдив, свикана от съветниците на партия ГЕРБ. Те излязоха с декларация и предложение страната да отпусне целево средства и делът на община Варна от Панаира, оценен на 16,3 млн. лв., да бъде изплатен от община Пловдив.

Слави Георгиев, нечленуващ в партия, провокира стихия на изключителната сесия с извънредното си слово. Той прикани съветниците и жители, пристигнали с плакати в залата, да не се залъгват, че община Пловдив си връща Панаира с решенията срещу нарастването на капитала на " Пълдин туринвест ", съобщи " Марица ".

" Винаги съм дал своя вот срещу нарастване на капитала. Но Международен панаир няма по какъв начин да се върне в патримониума на общината, тъй като тя взе участие в сдружението посредством " Пълдин туринвест ", в което Георги Гергов е мажоритарен притежател. Приватизацията на Панаира е осъществена през 2006 година. През 2916 година Държавата предложи акции на община Пловдив в Панаира, те бяха признати, а по-късно върнати ", подсети Слави Георгиев.

И попита: " Можем ли да сменим изпълнителния шеф? Не! Можем ли да желаеме наши представители в борда на Панаира? Не! Можем ли да организираме пролетен панаир? Не! "

Слави Георгиев добави още, че в случай че на следващия ден община Варна реши да продаде акциите на Гергов, Община Пловдив няма по какъв начин да го анулира. И прикани да не се заиграва с публичното мнение, че борбата за Панаира е извоювана. А на Тони Стойчева, която още веднъж беше измежду протестиращите в залата, подсети, че е била член на Съюз на демократичните сили, когато кметът на Съюз на демократичните сили Иван Чомаков и съветниците от същата партия помогнаха за приватизацията на Панаира.

Залата отвърна с крясъци У-ууу, и желаеха право на отговор на микрофона. Това можете да извършите на открито с мегафона, отсече шефът на Общински съвет Александър Държиков. Съветниците желаеха отмора, с цел да обсъдят какво решение ще гласоподават.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР