Пловдивският окръжен съд се произнесе окончателно в полза на Георги

...
Пловдивският окръжен съд се произнесе окончателно в полза на Георги
Коментари Харесай

Окончателно: Георги Гергов спечели делото за Панаира

Пловдивският областен съд се произнесе дефинитивно в интерес на Георги Гергов за панаира.
Прочетете още
Отказът на длъжностно лице да бъдат вписани варненските акции в панаира в капитала на доминираното от предприемача сдружение " Пълдин Туринвест " се анулира като незаконосъобразен, гласи решението на магистрата Симеон Захариев, при който инцидентното систематизиране на делата прати проблема с интернационалното комерсиално ревю за трети път през предходната седмица.

Произнасянето му е дефинитивно, не предстои на обжалване и делът на Варна би трябвало да бъде вписан, написа 24 часа. Счита се, че при завършването на тази договорка Гергов ще придобие надзор от над 79 на 100 от панаира.

С предходно свое решение арбитър Захариев отхвърли жалбата на кмета Здравко Димитров против повдигането на капитала, оборване пред Апелативния съд не последва. В началото на май обаче беше отказано вписването на акциите на Варна с претекста, че тяхната оценка от 16 314 400 лева е неактуална, тъй като е от 2021 година " Изложените от длъжностното лице по регистрацията доводи
по отношение на актуалността на оценката са в цялостно несъгласие с правната същина на апорта ", е записано в решението на Симеон Захариев. След това той изяснява към кой миг би трябвало да е настояща оценката. " Това, от една страна, е моментът, когато носителят на правото (община Варна - б. р.) взема решение за осъществяване на апорта, а от друга – когато е признато
решението на общото заседание на акционерите за приемане на по този начин направената вноска, респективно за увеличение на капитала ", счита съдията. Според него няма условие за новост към датата на подаване на заявката за регистриране. 

С решението се дават инструкции за регистриране на акциите на Морската столица в капитала на " Пълдин Туринвест ", които са наложителни. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР