Пловдивският окръжен съд оправда напълно собствениците на съборения преди две

...
Пловдивският окръжен съд оправда напълно собствениците на съборения преди две
Коментари Харесай

Няма виновни за съборения тютюнев склад в Пловдив!

Пловдивският областен съд оправда изцяло притежателите на съборения преди две години тютюнев склад на улица "Одрин " 8 в Пловдив - Георги Бранеков и сърбинът Александър Николич. Те бяха упрекнати в разрушение на монумент на културата, чието срутване стартира на 6 март 2016 година, само че беше спряно с митинги.

В съда обаче се разбра, че по документи тя не е тъкмо монумент на културата. За статута на постройката има два протокола, издадени от НИНКН на една и съща дата. На процедура те са безусловно идентични, разграничават се единствено в частта за статута на постройката - в единия написа, че е тя попада в територия на колективен археологически монумент на културата, а във втория - тъкмо противоположното.

Решението предстои на обжалване и прокуратурата, която искаше условни присъди за двамата, незабавно съобщи, че ще го направи.

Според тяхната адвокатка Розалина Апостолова арбитър Розалия Шейтанова е издала един обективен и закономерен акт.

"Заради мърлявата работа на държавната администрация не може двама души да носят наказателна отговорност, каквито и да са те ", съобщи тя, представена от "24 часа ".

"Съветвам всички вложители да си търсят правата до края ", разяснява пък Николич.

Неговите и на Бранеков планове на притежателите бяха на мястото да се построи огромна бизнес постройка.

Обвинения бяха повдигнати обвинявания и на някогашния основен проектант на града Румен Русев, само че той умря и делото против него беше прекъснато, написа Дир.бг.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР