Пловдивският окръжен съд оправда изцяло по всички повдигнати обвинения Георги

...
Пловдивският окръжен съд оправда изцяло по всички повдигнати обвинения Георги
Коментари Харесай

Оправдаха двама от подсъдимите за съборен тютюнев склад

Пловдивският областен съд оправда напълно по всички повдигнати обвинявания Георги Б. и Александър Н. за събарянето на тютюневия склад, благосъстоятелност на компания „ Одрин 8 “ ЕООД - Пловдив. Съдът ще опише в детайли основанията си за това решение в претекстовете си, само че главният от тях е, че постройката няма статут на единична недвижима културна полезност.

Поради изтекла отминалост беше прекъснато наказателното произвеждане за документното закононарушение по отношение на удостоверението за статута на постройката, издадено от Националния институт за недвижимо културно завещание, което съгласно прокуратурата е било фалшифициран формален документ. Така обвиняванията по член 316 от Наказателен кодекс по отношение на двамата подсъдими отпаднаха.

За Георги Б. остана едно обвиняване по член 277 „ а “, а за Александър Н. две обвинявания по същия текст от Наказателен кодекс, а точно, че и двамата при изискванията на продължавано закононарушение в съучастничество са осъществили незаконно активност в предпазена територия за запазване на културното завещание.

Присъдата не е дефинитивна. Тя предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР