Пловдивският окръжен съд гледа делото срещу култовия бизнесмен и затворник

...
Пловдивският окръжен съд гледа делото срещу култовия бизнесмен и затворник
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Втори старт на делото срещу Райфъла и компания, никой не признава вина

Пловдивският областен съд гледа делото против паметния предприемач и пандизчия Атанас Червенков-Райфъла. Той и останалите от бандата му за поръчково ликвидиране и палежи на коли, желаеха процесът, който започва за повторно, да се гледа по съкратеното правосъдно разследване, без обаче нито един да признае виновност.

БЛИЦ напомня, че Райфъла получи 13 години затвор поради това, че е поръчал убийството на Аргир Гяуров и е платил за палеж на дузина коли. Шефът на частна клиника в града под тепетата влезнал в обсега на Червенков поради това, че здравното заведение, което управлявал, взело клиентите на частната спешна помощ, която има предприемачът. Райфъла платил пари на Веселин Загорски, който от своя страна упълномощил мократа поръчка на трима младежи.


Гяуров бе атакуван и наръган неведнъж с нож в гърба от „ убийците “, които обаче оставили работата незавършена, тъй като се уплашили. За благополучие Гяуров оцеля. Второто обвиняване още веднъж е към Райфъла и бандата му и е за обезпечение за палеж на коли. Едното изпепелено возило е на любовницата на бизнесмена-Павлина Хараланова, три от колите са на някогашния народен представител от ГЕРБ Антоний Йорданов, на брачната половинка му Татяна и на тяхната щерка. Днес младата жена не устоя и излезе разплакана от залата.

Пред камерата на БЛИЦ юристът на семейството-Александър Попчев описа, че дъщерята на екс депутата и Райфъла въобще не са се познавали. Тя изпаднала в стрес, откакто видяла изгореното си возило. Всъщност отмъщението е поради това, че Йорданов, другар на Червенков, отказал да у спомага за удължение на концесията на общински пазар в Пловдив, а също по този начин и не му дал рамо да стане началник на Ловно-рибарското сдружение.


По делото бяха позволени 26 очевидци, които отново ще бъдат разпитани. Сред тях са и трима пандизчии, за които Райфъла твърди, че знаят всичко и ще потвърдят, че е почтен. Заседанието бе прекратено за към 2 часа, откакто стана ясно, че в къщата на един от юристите на обвинените влезнала змия. Процесът продължи в 14.30 часа, в изявлението си Райфъла още веднъж отхвърля всички обвинявания и твърди, че той и бандата му са почтени.

Припомняме, че Райфъла получи 13 години затвор, по-ниски присъди бяха дадени на останалите. Заради процесуални нарушавания обаче наказванията бяха анулирани и делото потегли още веднъж.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР