Пловдивският митрополит Николай освети знамето на Съвместното командване на специалните

...
Пловдивският митрополит Николай освети знамето на Съвместното командване на специалните
Коментари Харесай

Митрополит Николай освети знамето на спецчастите

Пловдивският митрополит Николай освети знамето на Съвместното командване на специфичните елементи в Пловдив, което през днешния ден има и празник. На церемонията участваха министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов, депутати, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, кметът на Пловдив Здравко Димитров, командирът на командването на специфичните сили на Съединени американски щати в Европа, както и командирите на специфичните сили на прилежащите страни.

Съвместното командване на специфичните интервенции се управлява от ген.-майор Явор Матеев.

Негово високопреосвещенство митрополит прикани за божията протекция на всички. Той заяви, че нямало да е на церемонията, в случай че не бил поканен от ген.-майор Матеев. Дошъл и по друга причина - че в състава на специфичните сили и в плодивския гарнизон няма атеисти. Според него няма човек, който се  е посветил да брани отечеството и да бъде безбожник. Митрополит Николай увери премиера Борисов, че под командването на ген. Матеев, тази армия е най-силно въоръжена - с вярата в Бога и с любовта към Отечеството. " Кръстът е знамето на мира ", сподели той и добави: " Армията ни е почтена и жива и по тази причина страната ни ще пребъде ".

" Без Господ нищо не може да се направи. Когато имаме вярата в себе си, тогава сме непобедими ", сподели на собствен ред министър председателят. Преди това Борисов одобри тържествено строя. " Здравейте парашутисти ", обърна се той към командосите. Премиерът прегледа на бързо на таблета фотоси по какъв начин върви построяването на новата постройка на спецчастите.

" Не беше елементарно. Имаше доста опозиция да вършим още една сходна конструкция. И за вас трябват бронирани машини и в допълнение финансиране. 300 000 патрона към този момент имате. На 18 март, когато е празникът, към този момент ще бъдете в новата постройка, която към този момент се строи ", обърна се Борисов към военните от спецчастите. " Гответе сте по този начин, че да оставате живи. Войската, на която най-вече разчитаме, са ето тези. И районните спорове и в света демонстрират, че те са най-хубавите и правят най-вече работа ", сподели още министър председателят.

Ген. Матеев пък благодари на МО и на съдружниците,  че опазват суверенитета на България. Благодари на Борисов за неговите персонални старания. Обърна се и към Каракачанов: " Вие безрезерно сте ни подкрепяли ". " Ние няма да пожалим сили и средства и няма да ви подведем ", сподели той към ген. Ефтимов. " Без религия няма победи. Всичко, което сме постигнали, е с помощта на общия ни труд ",завърши Матеев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР