Пловдивският апелативен съд завиши с 3 години присъдата на Ваклин

...
Пловдивският апелативен съд завиши с 3 години присъдата на Ваклин
Коментари Харесай

8 г. затвор за Ваклин Хъмчев, убил 3-ма младежи на пътя край Цалапица

Пловдивският апелативен съд завиши с 3 години присъдата на Ваклин Хъмчев от Златоград, който вечерта на 13 май 2019 година при придвижване обратно с влекача си с ремарке на пътя Пловдив - Пазарджик се блъсна в БМВ и тримата млади мъже в него починаха. Произнесената от окръжните магистрати присъда беше 5 години, в този момент става 8. 

Причината Хъмчев да предприеме рискованата маневра е, че несъзнателно изпуснал отбивката за Цалапица. В това време по пътя се движело БМВ, ръководено от Ангел Змийчаров, в което пътували и приятелите му Филип Михайлов и Михаил Михайлов, и тримата от Пазарджик. Змийчаров карал с 89 км/час при ограничаване от 60 и се блъснал в ремаркето. Двама от младежите вътре умряли на място, третият - малко по-късно.

" В решението си Върховен касационен съд назовава Хъмчев необмислен и доста рисков лидер. Той е подхванал маневрата с цялостното схващане, че тя е неразрешена и доста рискова ", пледира един от юристите на околните на жертвите Костадин Сарийски и настоя за присъда от 12,5 година затвор.

" Той не е бил наясно със обстановката, в случай че е знаел, че единствено след няколко киломера има кръгово кръстовище, нямаше да тръгне обратно. Хъмчев не е персона с висока степен на социална заплаха, има безукорно процесуално държание, в никакъв случай не е станал мотив за отсрочване на делото, през вчерашния ден е бил на интервенция на челюстта, само че през днешния ден е тук. Той съжалява откровено, а и има съществено съпричиняване. За 30 години като водач Хъмчев има единствено
няколко нарушавания, само че кой няма ", съобщи защитничката на подсъдимия Светлана Паскалева и изиска заслужено
наказване.

" Много скърбя за това, което направих ", сподели лидерът в последната си дума. В последна сметка правосъдният състав
одобри, че става дума за изключително тежък случай.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР