Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване

...
Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години лишаване
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на ревнивеца Илиян, убил годеницата си с нож в сърцето

Пловдивският апелативен съд усили от 14 на 16 години " отнемане от независимост " присъдата на Илиян Рангелов, който в края на 2016 година умъртви годеницата си Милена, оповестиха от Съдебната палата в града под тепетата.

Тялото на 26-годишната жена бе намерено към среднощ на 29 декември 2016 година на метри от къщата, в която живееше с Илиян в пловдивското село Куртово Конаре. Двамата се сгодили на Коледа и възнамерявали женитба, само че младият мъж бил мъчително ревностен.

Във съдбовната вечер сред Милена и Илиян избухнал и последният огромен скандал. Минути преди да тръгне за работа, обезверената и обезпокоена жена споделила на Илиян: " Разделяме се! " и е тръгнала за нощна промяна.

Тогава младият мъж сграбчил нож, настигнал Милена на улицата и с един удар в сърцето я умъртвил на място. След това килърът се прибрал и си лежащ. Така, когато сътрудниците на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

След непрекъсната 24-часова работа на проверяващия екип, включващ наблюдаващи прокурори, проверяващи, криминалисти и психолози, Илиян Рангелов бе арестуван .

В началото на юли м.г. Окръжният съд в Пловдив го осъди на 14 години затвор, тъй като реши, че убийството не е осъществено с особена свирепост. Младият мъж апелира наложената му присъда, а в правосъдната зала даже изиска да бъде оневинен.

В решението на апелативните магистрати обаче е посочено, че наказването е належащо да се усили , като се вземе поради държанието на подсъдимия по време и след осъществяване на действието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР