Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжен съд - Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжен съд - Пловдив,
Коментари Харесай

Помните ли бащата изверг, запалил и убил родния си син? Ето какво се случи с него след жестокото престъпление

Пловдивският апелативен съд удостовери присъдата на Окръжен съд - Пловдив, с която Никола Д. беше наказан на 20 години затвор за убийството на сина си Иван Д., осъществено по изключително непосилен метод. Съдът не одобри версията на подсъдимия, че потърпевшият се е самозапалил.

Тези изказвания са изрично опровергани от показанията на полицейските чиновници и лекарския екип, пристигнали на мястото на случая. Иван Д. към момента е бил в положение да беседва с тях и самичък е разказал за случая. Думите му са били доказани и от неговата майка, която пред съда се е възползвала от правото да не дава показания, като брачна половинка на подсъдимия. Споделеното от очевидците е подкрепено и от направените по делото експертизи.

На 27.12.2016 година вечерта, подсъдимият Никола Д. консумирал алкохол в дома си в с. Отец Кирилово. Започнал да се заяжда със брачната половинка си, тъй като синът им взел заем в размер на 10 лева от човек от селото. Взел бутилка от сок, цялостна с бензин, и декларирал, че отива да възпламени автомобила на сина си. В този миг Иван Д. влезнал в къщата на родителите си. Между него и татко му зародил спор във връзка взетия заем. Подсъдимият изсипал върху главата му бензина от бутилката. След това щракнал със запалка и огънят бързо обхванал както облеклата на потърпевшия, по този начин и региона на лицето, тялото и ръцете.

Виждайки, че синът й гори, майка му го отвела в банята, поливайки го с вода. Подсъдимият също се присъединил в гасенето на облеклата на сина си. Пострадалият бил превозен до УМБАЛ „ Св.Георги “ ЕАД гр.Пловдив и настанен в Клиниката по изгаряния. Въпреки оказаната здравна помощ, умрял от тежките изгаряния два месеца по-късно.

Решението на Пловдивския апелативен съд не е влезнало в действие и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР