Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, с което

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, с което
Коментари Харесай

Четирима остават в ареста за притежание на голямо количество дрога

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд-Пловдив, с което са взети най-тежките ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на четирима мъже с букви А.К., Н.С., Г.Н. и Й.К.

Това оповестих от пресцентъра на Апелативния съд.

Двамата са упрекнати в това, че в съучастничество са държали високорисково вещество – 3.5 кг марихуана. Наркотикът е открит в раницата на единия от четиримата при полицейска интервенция в село Радиново извършена на 4 август.

Според прокуратурата уредник на доставката е 20-годишния А.К. от Брани поле, който по данни от полицията купувал веднъж месечно марихуана от Петрич. За приемането на пратката и превозването й до Пловдив употребявал подставени лица против възнаграждение. В случая заречен 300 лв. на Г.Н. от Белащица, с цел да докара опиата. Преди това уговорил подсъдимия Й.К. от петричко село Първомай да му достави на несъмнено място 3.5 кг марихуана.

На 4 август Й.К. докарал в раница марихуаната и я предал на Г.Н., който я транспортирал до Пловдив с мотоциклет “Ямаха “. А.К. и спътника му Н.С. ескортирали с автомобил мотоциклета до залавянето им. Обвиняемите са следени от полицията повече седмица.

Апелативният съд одобри, че има задоволително данни, че арестуваните са направили закононарушението, в което са упрекнати. Предвид характера на действието магистратите считат, че има заплаха четиримата да извършат закононарушение, защото двама от тях са съдени и са хванати в изпитателния период да транспортират опиати.

За закононарушението, в което са упрекнати, законът планува от 2 до 8 години отнемане от независимост.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР