Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с ...

Мъж уби свой съсед след скандал за паркомясто.

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с което за втори път е оставена в сила най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишен мъж от Казанлък. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда на негов съсед, който бил на 64 г.
Двамата не били в добри отношения. Според свидетели, на 04.07.19 г. вечерта, между тях възникнал скандал за паркомясто пред блока. Малко след извършеното убийство, обвиняемият бил заварен от свидетели да се опитва да помогне на пострадалия, който лежал на земята. Въпреки операцията, която му била извършена, мъжът починал в болница. Апелативните съдии прецениха, че от събраните до момента доказателства, съдебно-медицинската експертиза и разпитите на свидетели може да се направи обосновано предположение за съпричастност на 46-годишния казанлъклия към деянието, в което е обвинен.
Той е с чисто съдебно минало, но има едно отправено от органите на МВР предупреждение при предишен скандал. Магистратите са преценили, че съществува висока обществена опасност на дееца и тя интензивно се засилва, предвид съдържащото се в протокола за разпит на двама от свидетелите. Затова съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Източник: actualno.com