Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд–Стара Загора, с
Коментари Харесай

Мъж уби свой съсед след скандал за паркомясто

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд–Стара Загора, с което за повторно е оставена в действие най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 46-годишен мъж от Казанлък. Срещу него е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена телесна щета на негов комшия, който бил на 64 година
Двамата не били в положителни връзки. Според очевидци, на 04.07.19 година вечерта, сред тях зародил скандал за паркомясто пред блока. Малко след осъщественото ликвидиране, обвиненият бил заварен от очевидци да се пробва да помогне на потърпевшия, който лежал на земята. Въпреки интервенцията, която му била осъществена, мъжът умрял в болница. Апелативните съдии решиха, че от събраните досега доказателства, съдебно-медицинската експертиза и разпитите на очевидци може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на 46-годишния казанлъклия към действието, в което е упрекнат.
Той е с чисто правосъдно минало, само че има едно отправено от органите на Министерство на вътрешните работи предизвестие при предходен скандал. Магистратите са решили, че съществува висока социална заплаха на дееца и тя интензивно се ускорява, поради съдържащото се в протокола за разпит на двама от очевидците. Затова съдът одобри, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши ново закононарушение. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР