Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Без милост за пловдивския бизнесмен, който разстреля съдружника си и баща му

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е оставено без почитание настояването на обвинявания в осъществяване на двойно ликвидиране предприемач Йордан Таков за смяна на мярката му за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека и го остави в ареста.
Срещу Таков е повдигнато обвиняване за това, че на 26 ноември 2019 година в Пловдив е прострелял със законно притежаван револвер „ Макаров “ своя съучастник Христо Ботев и татко му Васил Ботев, който е някогашен служител на реда. Таков и Ботев Младши имали компания за преработване на кафе-машини. Във съдбовния ден двамата се изпокарали, там бил и бащата на 32-годишния Христо. Бизнесменът извадил законно притежавания си револвери невъзмутимо ликвидирал и двете си жертви. От прилежащите хранилища чули изстрелите, извикали полиция, която арестувала на място разяреният Таков. Той е изпразнил целия пълнител в телата на бащата и сина.
Апелативният съд реши, че все още смята, че от събраните по делото доказателства-свидетелски показания, документи, съдебномедицински експертизи на потърпевшите, правосъдно психолого-психиатрична експертиза на обвинения, балистична експертиза, а също обясненията на Йордан Таков, водят до извода, че не са налице нови условия. За това остава неразколебано учреденото съмнение в огромна степен за съпричастност на Таков към закононарушението, в което е упрекнат.
Съдът счита, че при желаната по-лека мярка за неотклонение има заплаха обвиненият да извърши закононарушение, поради обективната и субективна тежест на закононарушението в което е упрекнат.
Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно. Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и двамата бранители.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР