Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,

...
Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,
Коментари Харесай

Отмениха предсрочното освобождаване на убиеца на малкия Паоло

Пловдивският апелативен съд анулира условното предварително освобождение на Георги Сапунджиев, който на 2 юни 2014 година прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.

Сапунджиев ще би трябвало да изтърпи остатъка от наложеното му наказване, което е шест години отнемане от независимост. Въззивният правосъден състав одобри, че спазването на открития в пандиза ред и трудовата ангажираност на наказания по време на изтърпяване на наложеното му наказване не са задоволителни доказателства за неговото коригиране.

За положително държание на Георги Сапунджиев е бил изменен режима на изтърпяване на наказването от "общ " на "лек ". За позитивните му прояви, наказаният непрекъснато е бил поощряван с домакински отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна отмора отвън затворническото общежитие от открит вид.

Апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация интензивност – за престоя на Сапунджиев досега са издадени 29 заповеди за награждаване с домакински отпуск, който в границите на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че наказаният продължава да не приема в цялостна степен вредите, които е предизвикал с действието си и размера на наложеното му наказване.

По тази причина е признато, че с държанието си Г.С. не е дал плануваните в закона доказателства за своето коригиране, с цел да употребява изключението и привилегията на условното предварително освобождение. В противоположен случай приложението на този институт би било само средство за промяна размера на наложеното на наказания наказване.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР