Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,постановено

...
Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев,постановено
Коментари Харесай

Отмениха предсрочното освобождаване на Георги Сапунджиев, осъден за смъртта на Паоло

Пловдивският апелативен съд анулира условното предварително освобождение на Георги Сапунджиев,постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще би трябвало да изтърпи остатъка от наложеното му наказване, което е шест години отнемане от независимост, съобщи bTV.

Сапунджиев в наказан за гибелта на 4-годишния Паоло.

Въззивният правосъден състав одобри, че спазването на открития в пандиза ред и трудовата ангажираност на наказания по време на изтърпяване на наложеното му наказване не са задоволителни доказателства за неговото коригиране. За положително държание той е бил с по-лек режим на изтърпяване на наказването.

За позитивните му прояви, наказаният е бил поощряван с домакински отпуск.

Апелативните съдии са отбелязали рядко срещана от затворническата администрация интензивност – за престоя на Сапунджиев до в този момент са издадени 29 заповеди за награждаване с домакински отпуск, който в границите на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че наказаният продължава да не приема в цялостна степен вредите, които е предизвикал с действието си и размера на наложеното му наказване. По тази причина е признато, че с държанието си той не е дал плануваните в закона доказателства за своето коригиране, с цел да употребява изключението и привилегията на условното предварително освобождение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР