Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста мъж и жена,

...
Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста мъж и жена,
Коментари Харесай

Арест за хероиновите Бони и Клайд

Пловдивският апелативен съд остави дефинитивно в ареста мъж и жена, хванати с хероин на Централна гара-Пловдив. Магистратите счетоха, че подадените от тях молби за смяна на ограниченията им за неотклонение с по-леки са неоснователни.

От материалите по делото става видно, че  при осъществен обиск на дамата М. К. на 18 септември в нея е открит хероин с тегло 397 грама. Към това деяние е престъпено след оперативна разработка, в хода на която е открито, че тя и съучастникът й М. М. популяризират дрогата, с които се снабдявали от София. От извършеното оперативно наблюдаване е открито, че данните по създаването се удостоверяват от пътуването на двамата до столицата на 17 септември, последвалото пътешестване към Пловдив и надлежно задържането им на Централна гара в града.

Апелативните съдии смятат, че на този ранен стадий от следствието има задоволително доказателства за съпричастност на двамата арестувани към обвиняването, което им предявено за държане на наркотични субстанции за разпространяване. Има свидетелски показания на разположение, което твърди, че точно от М. М. си е купувал хероин, а за опиата знаел, че го носят от столицата. Относно доводите на всеки от двамата арестувани, че сами поотделно отглеждат децата си, дамата има четири, едно от които страда от хронично заболяване, а вторият обвинен се грижи за болния си наследник, съдът приема, че това не трансформира изводите на първоинстанционния съд, чието определение за взимане на най-тежката мярката за неотклонение, е вярно и законосъобразно. Уведомен е локалния отдел на „ Закрила на детето “, от където ще се погрижат за децата, останали без надзора на родителите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР