Пловдивският апелативен съд измени от условна в ефективна от 3

...
Пловдивският апелативен съд измени от условна в ефективна от 3
Коментари Харесай

Пловдивският съд измени от условна в ефективна присъда за адска катастрофа на Тракия

Пловдивският апелативен съд промени от условна в ефикасна от 3 години отнемане от независимост присъдата, постановена от Пазарджишкия областен съд, с която  подсъдимия Д. Т. е приет за отговорен в причиняване на злополука с един умрял и различен тежко ранен човек.

Върховният касационен съд удостовери решението на пловдивските апелативни магистрати, присъдата влезе в действие.

Подсъдимият с букви Д. Т. управлявал товарен автомобил претрупан с бетонови блокчета итонг на 12.07.2016 година на автомагистрала " Тракия “ в посока от София към Пловдив. След  70-тия километър видял скупчване на коли,  само че защото карал с над 120 километра в час решил, че няма да може да спре с тежкия товар. За да не се блъсне в колите пред него се опитал да мине през междина сред колите, само че се блъснал в един камион, блъснал и смачкал до неразбираемост джипа с потърпевшите и закачил  товарен автомобил с цистерна, цялостна с бензин. Излетял от автомагистралата като смачкал мантинелата и металните заграждения и се озовал в крайпътна канавка, а ремаркето се откъснало. Джипът бил с газова уредба, от която след удара почнало приключване на газ. Само намесата на пожарникари и служители на реда предотвратила възможна детонация.

 Според апелативните магистрати Окръжния съд в Пазарджик е подценил откритата по делото висока степен на социална заплаха на самия обвиняем като лидер, за който по делото има безапелационни данни, че се е показал като систематичен извършител на разпоредбите за придвижване, защото има голям брой актове и фишове за превишена скорост. За това тригодишната условна присъда е променена в 3 години отнемане от независимост, което водачът да излежи в пандиза.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР