Пловдивският административен съд потвърди глоба от близо 900 000 лв.

...
Пловдивският административен съд потвърди глоба от близо 900 000 лв.
Коментари Харесай

Глоба за община Пловдив заради неработещо електронно таксуване в градския транспорт

Пловдивският административен съд удостовери санкция от близо 900 000 лева за община Пловдив поради неработещото електронно таксуване в градския превоз, излиза наяве от решението на съда.

Общината е получила над 44 млн. лева по Оперативна програма „ Регионално развиване “ за плана и ръководещият орган на програмата е подал сигнал за нередности през 2018г., наложил е финансова промяна, която съдът е удостоверил.

При направените инспекции е открито, че има рейсове от градския превоз на Пловдив, които не са оборудвани с устройства за продажба на билети. От общината възразяват, че това се отнася единствено 24 от общо 285 коли по линиите. Освен това някои линии се обслужват от частни превозвачи, които няма по какъв начин да бъдат задължени да продават електронни билети. Съдът обаче намира, че това демонстрира „ от една страна, некачествено и ненавременно осъществяване, а въпреки това - количеството запаси, което се употребява за реализиране на активността за развиване на всеобщия градски превоз, очевидно не е задоволително “. Поради това жалбата на общинската администрация е отхвърлена с решение, което предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

Испанската компания „ Индра Системас “ е реализатор на плана и община Пловдив води дело за несвършената работа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР