Пловдивският административен съд отмени заповедта на шефа на местната полиция,

...
Пловдивският административен съд отмени заповедта на шефа на местната полиция,
Коментари Харесай

Падна наказанието на полицая, забавил издирването на убития Митко от Цалапица

Пловдивският административен съд анулира заповедта на шефа на локалната полиция, с която чиновник на Районното в Стамболийски е осъден с документално предизвестие за период от три месеца за закъснение при издирването на Димитър Малинов от Цалапица. Младежът изчезна на 20 юли м. година, а късно вечерта на 26 юли тялото му беше намерено на бунище край селото.

Наказаният е младши действен дежурен, който застъпил на промяна на 23 юли 2023-а. Бил осведомен, че по молба за роднините предния ден Димитър Малинов бил разгласен за локално търсене, само че търсенето по нормалните места на престояване на момчето и диалозите с негови другари и познати не дали резултат. Затова били готови документите за оповестяването на младежа за общодържавно търсене. След като се разбра, че става дума за
ликвидиране и посоченият за причинител Рангел Бизюрев избяга в чужбина, беше назначена инспекция и последваха санкции, в това число бяха освободени началниците на полицията в Пловдив и Стамболийски Васил Костадинов и Ангел Керпиев.

Комисията, направила инспекцията, излязла със мнение, че младшият действен дежурен не би трябвало да бъде наказван, само че все пак била издадена заповед за глобата " предизвестие ". Той я оспорил и административните магистрати я намират за неоснователна. " В заповедта не е направена параленост сред отговорности на служителя и дейности, които не са осъществени в цялост или съответни неосъществени отговорности. Не са индивидуализирани и твърдените непредприети неотложни издирвателни мероприятия ", е записано в претекстовете към решението. То е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР