Пловдивски лекар и известен герой от пловдивския ъндърграунд са били

...
Пловдивски лекар и известен герой от пловдивския ъндърграунд са били
Коментари Харесай

Пловдивски лекар и герой от ъндърграунда арестувани за изнудване на автокрадец

Пловдивски доктор и прочут воин от пловдивския ъндърграунд са били задържани при започване на април в Пловдив, като против тях е повдигнато обвиняване за изнудване, научи TrafficNews. Белезниците са щракнали на ръцете на хирурга с гръцки генезис Анастасиос Субасис и на съучастника му Александър Арабаджиев. Полицейската акция, в която въпросния доктор Субасис е арестуван, е извършена на паркинга пред хотел „ Тримонциум ”, а в него са открити огромна сума белязани пари.
Прочетете още
Началото на престъпния сюжет е подложен в средата на 2021 година, когато въпросният доктор си купува първокласен джип „ Тойота Ландкрузер ”.  Джипът е платен от лицето Пламен Леков - Пансата, който е с престъпно досие и е съден за кражба на коли.  Тойотата обаче не е купена от физическо лице, а е вкарана в активите на  фирма „ Империя Транс груп ”, благосъстоятелност на Атанас Митков Чолаков. През юли 2021 година доктор Субасис я купува с всички нейни активи и пасиви против 20 лв. . А в активите на компанията е въпросният джип, чиято действителна цена е към 100 000 лв.. Според проверяващите обаче, лекарят е платил по-малко от половината сума без документи. Условието било да не пререгистрира автомобила, който към този момент имал хасковска регистрация. Причината за това изискване е обстоятелството, че джипът е бил краден и с пренабити номера. Обявен е в масивите за търсене, само че все пак е минал през „ иглените ” уши на хасковския КАТ.

Междувременно обаче Криминална полиция проверява Леков за различен краден автомобил – първокласен кемпер и при един от обиските в дома му в Пловдив, откриват документите на въпросната тойота. След това джипът е иззет от Субасис. Няколко месеца по-късно лекарят взема решение, че би трябвало да си върне парите и изпраща медиатор при Леков. Автокрадецът научава, че ще бъде разфасован, продаден за органи, а брачната половинка му и щерка му ще бъдат превърнати в проститутки. Посредникът също не е определен инцидентно – той е обезобразен няколко месеца по-рано поради дълг към човек от обкръжението на лекаря. Първите закани явно не впечатляват Леков, който счита, че Субасис е бил наясно с риска, купувайки крадена кола на половин цена.

След това обаче следва нова серия закани, като лекарят предизвестява Пансата, че дългът му е платен от Александър Арабаджиев и той би трябвало да върне парите на него. Автоджамбазинът е предизвестен, че в случай че не заплати в период,  скоро ще бъде посетен от представители на „ Левски – Запад ”. Този път крадецът приема заканите съществено и пуска тъжба в прокуратурата. Там е назначена инспекция и стартира следствие.

Леков видимо се съгласява да върне сумата, само че изяснява, че няма налични толкоз пари и предлага да се издължи на части. Предлага да направи първата „ вноска ” на паркинга на „ Тримонциум ”. Субасис се съгласява и се появява в уреченото време. Леков му дава парите, а след минута служители на реда му щракват белезниците на лекаря. Арабаджиев също е задържан.

Въпреки сериозните обвинявания обаче, Районен съд освобождава двамата под гаранция. На въззивната инстанция решението е доказано. Разследването продължава.

Д-р Анастасиос Субасис е хирург, специлизарал е коремни и лапароскопски интервенции. Работи в частна болница в Кючук Париж. С чисто правосъдно досие е. 

Александър Арабаджиев не за първи път се появява в престъпните летописи на Пловдив. Преди 8 години той бе в центъра на абсурда с " бедняка - милионер ". Наследникът на 100 декара земя в регулацията на града в квартал " Остромила " Милен Паунчев бе безусловно " обезкостен " и остана без лев, откакто попадна в компанията на Арабаджиев и братовчед му Антон Арабаджиев. Паунчев твърдеше, че е станал жертва на машинация и пусна тъжба в прокуратурата, само че документите, които бе подписал, не бяха оспорени. 

Арабаджиев бе и измежду задържаните при разбиването на голяма незаконна фабрика за цигари край село Труд. През ноември 2020 година КПКОНПИ внесе искане за лишаване на нелегално добито имущество от Арабаджиев. То е на стойност от 419 951, 39 лева, един неподвижен парцел и два автомобила. Същият е упрекнат от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група (2019 г.) за произвеждане и разпространяване на цигари без бандерол.

През 2014 година Пламен Леков бе на подсъдимата пейка дружно с двама свои съучастници за търговия с коли с подправени документи. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР