Пловдивската шахматистка Виктория Радева отново стана шампион с отбора МСК

...
Пловдивската шахматистка Виктория Радева отново стана шампион с отбора МСК
Коментари Харесай

Браво, Вики! Пловдивчанка с феноменален успех в Северна Маке...

Пловдивската шахматистка Виктория Радева още веднъж стана първенец с тима МСК Център на състезание, което се организира от 14 до 20 октомври в Струга. Заедно с другата българка, Белослава Кръстева, и македонските девойки Ивана Манова и Драгана Николовска, подготвяни от треньора Петър Арнаудов, не дадоха никакъв късмет на останалите 6 тима и победиха всички.

Президентът на клуба Зоран Стойчевски остана извънредно удовлетворен от българския тандем.



Преди 20 дни две надарени българки участваха и на Европейска клубна купа със същия тим, където разделиха 7-11 място от 17 тима. Тогава европейското клубно състезание се организира в Майрхофен /Австрия/, а първенец стана тимът на Памхаген /Австрия/.

В Струга МСК Център завоюва повече от безапелационно конкуренцията, макар че за любимец бе апетитен останалия на второ място Алкалоид/Скопие/. Македонското състезание се обрисува даже по-силно от българското, защото участващите тимове са с по 4 състезателки (в българското са 3), а тимовете имат запас да наемат и чужденки. Така шахматистки от 5 страни се състезаваха в другите тимове.

Веднага след македонското състезание Виктория Радева отпътува за Сърбия, където ще взе участие за сръбски тим в националния им шампионат.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР