Пловдивската районна прокуратура привлече като обвиняем 28-годишен мъж, който е

...
Пловдивската районна прокуратура привлече като обвиняем 28-годишен мъж, който е
Коментари Харесай

Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на двама, измамили жени в интернет с близо 200 бона

Пловдивската районна прокуратура притегли като обвинен 28-годишен мъж, който е мамил дами в интернет, както и 79-годишната му съучастничка. В интервала от 29 октомври 2022 година до 29 май 2023 година, в градовете София, Първомай, Бургас, Поморие, Велико Търново, Габрово, Пловдив и Варна, мъжът измамил  шест дами, на възраст от 50 до 70 година Сумата, която получил е била на обща стойност от 178 897 лв..
Прочетете още
По същото досъдебно произвеждане е привлечена и 79-годишна жена за това, че в интервала от 22 ноември 2022 година до 20 юни 2023 година в  София и Враца в съучастничество с единия обвинен е измамила три дами – на възраст 75 година, 65 година и 66 година, като от тях взела обща сума от  27 500 лв..

Обвиняемият живеел в Чехия от близо две години. Той употребявал обществените мрежи и мобилни приложения, където се представял с разнообразни имена – Тихомир, Тишо, Наско. Твърдял, че е състоятелен мъж, притежател на транспортна компания, хотел и ресторант, което не отговаряло на истината. Така се срещнал с потърпевшите дами и с времето почнал да води с тях по-лична връзка. Обещавал им разнообразни типове услуги от битов темперамент, както и бъдещо общуване. 

Като употребявал познанството си с тях и основаната за него позитивна визия, почнал да лъже потърпевшите, че в чужбина бил изпаднал в затруднено материално състояние, влошено здравословно положение, претърпял е злополука, трябвало да заплаща разходи правосъдни каузи и други Твърдял, че сега нямало кой да го поддържа материално. По този метод стимулирал дамите „ да му оказват помощ “ като му изпращат парични средства по банкова сметка. Установено е, че общата сума, която е получил е в размер на 178 897 лв.. 

Част от дамите нямали средства, с които да му оказват помощ, при което той ги насочвал към „ счетоводителката “ си – 79-годишната обвинена. Тя ги придружавала до банкови институции у нас, където те изтеглили заеми. Парите предавали на дамата. Част от тях, според предварителната спогодба, тя изпратила на 28-годишния мъж, а другите задържала за себе си. Установено е, че изтеглените заеми от потърпевшите са в общ размер на 27 500 лв..

На 4 октомври 2023 година, мъжът е бил арестуван в град Пилзен, Чехия, според издадена Европейска заповед за арест от Районна прокуратура – Пловдив. Предстои процедура за предаването му на правосъдните управляващи в България. Обвиняемата е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Извършват се дейности по следствието.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР