Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 53-годишния стрелец от частна

...
Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 53-годишния стрелец от частна
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на стрелеца от пловдивската болница, изправят го пред съда

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвиняване на 53-годишния стрелец от частна болница в града под тепетата. Миналия петък мъжът, с букви Б.Х. , влезнал в здравното заведение, стрелял във въздуха, с цел да разгони пациентите пред регистратурата, а по-късно се отправил към брачната половинка си, която работела там. 

Мъжът първо й нанесъл удар, по-късно я намушкал с нож в бедрото. Междувременно чиновниците на Медицинския център към болничното заведение подали сигнал на телефон 112. На място незабавно дошъл екип от служители на реда на Четвърто районно управление (на МВР). Б.Х. насочил газовия си револвер към тях и стрелял против единия еднообразен. Въпреки това чиновниците на реда съумели да го обезвредят и задържат. 

Припомняме, че незабавно по-късно регионът на болничното заведение беше в отцепен, а потърпевшата 58-годишна жена бе откарана незабавно в болница, където е оставена за лекуване, без заплаха за живота й. Впоследствие в болница за обзор бе откаран и брачният партньор й, защото при обезвреждането му от служителите на реда, бе ударен в главата. 

На брифинг прокуратурата тогава заяви, че мъжът е отишъл квалифициран в болничното заведение, като носел в себе си два револвера - газов и пневматичен, а също електрошок и нож. Оказа се, че той е някогашен охранител, а съгласно шефа на пловдивската дирекция ст. комисар Йордан Рогачев, има и криминалистични прояви. 
 Пловдив случай Даниела Субашева, DarikNews.bg-->
Срещу 53-годишния Б.Х. е повдигнато обвиняване за това, че на 31 януари 2020 година в Медицински център отправил закани с ликвидиране на 58-годишната си жена, негова брачна половинка, и по отношение на две длъжностни лица – полицейски чиновници, както и за причиняване на лека телесна щета на 53-годишна жена, негова брачна половинка, като закононарушението е осъществено по хулигански подбуди. 
 
Разследването по случая се води от проверяващ служител на реда при 4 районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив. Стрелецът е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Утре Районна прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР