Пловдивската районна прокуратура е задействала процедура за проверка на статута

...
Пловдивската районна прокуратура е задействала процедура за проверка на статута
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана кандидат-депутата, спипан с дрога зад волана

Пловдивската районна прокуратура е задействала процедура за инспекция на статута на хванатия да кара под въздействието на дрога Чавдар Бахчевански.

Мъжът, чието име попада под номер 20 в листата на партия „ Възраждане “ за Пловдив град, беше арестуван в събота вечерта след полицейска инспекция. Служителите на реда от Шесто РУП спрели колата му за инспекция на бул. „ Шести септември “. При направения полеви тест с DrugChek уредът отчел позитивен резултат за приложимост на опиати.

По време на инспекцията лидерът не е уведомил служителите на реда, че е претендент за народен представител на идните избори. Той бил арестуван в районното ръководство за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи, само че откакто съобщил, че попада в изборните листи, е бил освободен. Срещу него е почнало бързо полицейско произвеждане.

Случаят е докладван и на Районна прокуратура в Пловдив. В момента проверяващите ревизират статута на Чавдар Бахчевански. Изпратено е питане до ЦИК дали публично той е в листите на партията.

Ако това се окаже по този начин, материалите по случая ще бъдат изпратени по подготвеност на Софийска градска прокуратура, оповестява Марица. Тя пък, в случай че реши, може да предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия за за събаряне на краткотрайния имунитет и предоставяне на позволение за  привличане към наказателна отговорност на въпросния претендент за депутат.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР