Пловдивската полиция с нов удар срещу цигарената мафия. Предотвратено е

...
Пловдивската полиция с нов удар срещу цигарената мафия. Предотвратено е
Коментари Харесай

Удариха цигарената мафия в Пловдив, задържаха машини за милиони

Пловдивската полиция с нов удар против цигарената мафия. Предотвратено е стартирането на нова незаконна фабрика за тютюневи произведения.

В миг на разтоварване са били арестувани шест чисто нови пълначно-опаковъчни машини за произвеждане на папироси, написа Марица.

Акцията е била извършена преди две седмици, само че до момента за нея не е давана публичност пред обществото. Машините на стойност няколко милиона са били арестувани, до момента в който ги разтоварвали в търговски обект край близкото село Войводиново.  Те са били опаковани фабрично и неизползвани.

Засега няма информация има ли арестувани по случая. Издирват се обаче притежателят на машините и уредникът на незаконната активност.

Това е следващият удар против противозаконното произвеждане на тютюневи произведения в Пловдивско. През юли беше разрушена огромна незаконна  фабрика в село Труд и няколко цеха за рязане на тютюн в близки села. Бяха задържани 12 индивида, забъркани в схемата, а посоченият за уредник Антон Арабаджиев към момента се търси.

На 1 август криминалисти на ОДМВР-Пловдив и сътрудниците им от Трето районно управление (на МВР) разрушиха манифактура за рязане на тютюн в село Скутаре. На място в миг на работа бяха арестувани двама мъже с общо 630 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, 1200 кг ненарязан тютюн - подготвен за обработка, машина за рязане на тютюна и електронен кантар.

В средата на септември в село Манолско Конаре беше разкрита домашна работилница за обработка на тютюн, като та бяха открити над 800 кг тютюн и четири машини за рязане. В ареста бяха прибрани четирима.

Месец по-късно пък беше ударена незаконна група за разпространяване на нарязан тютюн, работила от 2018 година  в Пловдив и Цалапица. Иззети бяха към 480 кг ситно нарязан тютюн, над един звук тютюн на бали и две машини за нарязване. Задържаните по този случай са седем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР