Пловдивската фирма за производство на опаковки и етикети за цигарената,

...
Пловдивската фирма за производство на опаковки и етикети за цигарената,
Коментари Харесай

Повече продажби и свиване на загубата за Юрий Гагарин

Пловдивската компания за произвеждане на опаковки и етикети за цигарената, хранителната и козметичната промишленост "Юрий Гагарин " АД ненапълно е съумяла да преодолее проблемите и неизвестността, която провокира изключителното състояние от началото на годината по отношение на Ковид-19 рецесията в връзките с някои клиенти и организирането на транспортните потоци.

Приходите от продажби на продукция на производителя на филтри за цигари и на хартиени опаковки се усилват с 3.84% на годишна база за деветте месеца на тази година, демонстрират числата в междинния счетоводен доклад на сдружението.

Продажбите на компанията в интервала сред юли и септември се образуват от двете съществени действия - произвеждане на филтри за цигари и произвеждане на многоцветни опаковки от картон и хартия.

По-големият дял (59.8%) в продажбите за първите шест месеца идва от филтрите за цигари и гилзи. С дял от 40.2% в паричните приходи за интервала са опаковките от картон и хартия. И при двата вида артикули има спад на вътрешния пазар и растеж при износа. Така че по-голямата част от приходите на компанията идва от външния пазар, за където са били ориентирани 70% от изделията й. За съпоставяне, преди година този дял е бил 62%, прецизират от компанията.

Разходите за активността също са нарастнали - с 24.68%, по отношение на същия интервал на предходната година, което е разследване от по-високия размер на продажби на продукция.

В последна сметка финансовият резултат за полугодието е загуба от 575 хиляди лева, само че тя е двойно по-ниска по отношение на същия интервал на 2019-а.

В края на септември служащите и чиновниците са 296 индивида при 305 през декември предходната година, демонстрира докладът мениджърите на сдружението.

Дружеството е обезпечило заеми и лизинги с договорна ипотека и необикновен залог върху лични недвижими парцели, машини и уреди с балансова стойност към края на септември 30.28 млн. лв..

Цените на част от готовата продукция на компанията са съставен елемент от продажните цени на цигарите. В този смисъл тя е изложена на характерен индиректен ценови риск, върху който не може да въздейства. По-скоро сдружението е изложено на риск от отрицателни промени в ценитеу на вносните съществени материали - филамент, картони и хартии, които се търгуват на международните стокови пазари.

Най-голями акционери сега са "Баранко " ЕООД - Пловдив и AFZ Finder Emirates - всеки с дял от по 24.50% от капитала. "Бора инвестмънт " ООД - Пловдив има 18% аг книжата с право на глас.

След поредност от спадове и растежи, цената на акциите на "Юрий Гагарин " АД се намалява от началото на тази година до 5 лева за акция при 6 лева при започване на януари. През 2007 година цената на тези акции беше скочила до 118 лева за един брой.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР