Пловдивската адвокатка Николета Руйкова застана пред съда днес с обвинение

...
Пловдивската адвокатка Николета Руйкова застана пред съда днес с обвинение
Коментари Харесай

Засекретиха делото срещу пловдивската адвокатка, хваната с кокаин за 25 бона

Пловдивската адвокатка Николета Руйкова застана пред съда през днешния ден с обвиняване за разпространяване и владеене на наркотични субстанции.
Прочетете още
Както TrafficNews заяви, Руйкова бе задържана на 14 януари след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха конфискувани близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност 25 646,55 лв.. Адвокатката бе пусната от ареста против 5 000 лв. гаранция, с цел да се грижи за дребното си дете.

В днешното разпоредително съвещание Руйкова и отбраната й адвокат  Ясенка  Шигарминова и юрист Константин Давчев желаеха правосъдният развой да протече при закрити порти, тъй като в кориците по делото има материали, които съдържат данни от интимния живот на обвинената.

Адвокат Шигарминова означи, че поради специалността на Николета Руйкова не е нужно да се разгласява процеса, тъй като към момента тя няма присъда за въпросното закононарушение. 

Припомняме, че и брачният партньор на юристката - Борис Руйков е в пандиза, защото през март 2021 година той бе задържан, откакто в жилищите им бе открита оранжерия с марихуана. Руйков обитавал два жилището в жилищна кооперация в Асеновград, откъдето бяха конфискувани 300 гр растения канабис, в напреднал етап на напредък, близо 10 грама кокаин и електронна везна. В банята на жилището е открита лаборатория за развъждане на марихуана, а в спалнята  са открити още 11 стръка канабис, които се сушали. 



Към този миг Руйков изтърпява условна присъда за владеене на опиати. На 2 август 2017 г.  той бе хванат да ръководи автомобил “Опел ” под въздействието на наркотични субстанции, като беше лишен от брошура, поради административно наказване. При последвал обиск в дома му, бяха открити 230 грама марихуана и 16 саксии коноп. По време на първото дело Руйков показва разкайване и съобщи, че съжалява за осъщественото и ще се поправи.  4 години по-късно обаче той още веднъж е беше хванат с опиати. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР