Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре посегателствата

...
Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре посегателствата
Коментари Харесай

Ето как пловдивска бакалия се справя с крадците

Пловдивска бакалия хвана цаката на крадците. За да спре похищенията от кварталните апаши, притежателят на магазин в пловдивския жк "Кършияка " стартира да лепи фотосите им на входа на комерсиалния обект, написа "Марица ".

Така единствено за един месец два портрета, свалени от охранителните видеокамери, „ увиснаха “ на стената на срама. Под всеки от тях се мъдри унизителният надпис „ Аз крадох тук “.

На едната фотография е запечатана към 40-годишна жена, която била засичана няколко пъти да свива двулитрови бутилки с бира. Трикът, с който крадлата минавала с нетаксуваната стока, бил разгадан след подробен обзор на видеозаписите.

Дамата взимала от хладилната витрина две двулитрови шишета „ Шуменско “. Когато обаче стигнела до касата, поставяла на лентата за покупки единствено едната бутилка, а другата държала на пода до краката си. Щом като платяла едното питие, на излизане взимала и второто шише и си тръгвала.

След като номерът с бирата станал явен в средата на юни, от хранителния магазин „ Алфина “ на ул. „ Братя Търневи “ решили да не подават сигнал в полицията, защото вредата от всяка свита бира възлизала на 2,50 лева

Извадили обаче фотография на крадлата и я поставили на входа на комерсиалния обект. Оттогава любителката на безплатната бира спряла да посещава магазина.

„ На тип изглеждаше доста възпитана и общителна жена, не можеш да предположиш, че ще открадне нещо “, описаха пред репортера ни чиновниците в кварталния магазин.

От съседи, видели фотографията, те разбрали, че крадлата се споделя Даниела и е уважавана учителка в езикова гимназия под тепетата.

Разследване откри, че на стената на позора е бил закачен фотос на Даниела З., която преподава немски език в ЕГ „ Иван Вазов “.

В деня, когато била хваната да краде и спряна от притежателя, тя била с двете си деца, които потънали в земята от позор.

"Шокирана съм от тези дейности на притежателя. Това се случи преди месец. Той ме настигна извън и ми се развика. Обясних му, че е станало комплициране със стоката и ще си платя каквото би трябвало, само че той беше обиден. Отказа да вземе парите, а по-късно ми е лепнал фотографията без моето единодушие. Това е уронване на престижа и достолепието ми ", разяснява уличената за кражбата учителка.

На втората „ позорна “ фотография, окачена в магазина, е сниман пенсионерът бай Георги, който също е от квартала зад ЖСК „ Победа “. Той също се пробвал да взима бира без пари, само че видеокапанът го хванал в крачка.

След като лъснал на таблото, той също пристигнал да се моли да си заплати откраднатото и да смъкват фотографията му, само че получил безапелационен отвод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР