Пловдивчанка, изтеглила кредит с крадена лична карта, обжалва присъда си

...
Пловдивчанка, изтеглила кредит с крадена лична карта, обжалва присъда си
Коментари Харесай

Пловдивчанка открадна личната карта на най- добрата си приятелка и изтегли кредит

Пловдивчанка, изтеглила заем с крадена персонална карта, апелира присъда си пред Окръжен съд Пловдив. Жената е приета за отговорна от Районния съд, като е наказана условно на четири години. Тя откраднала персоналната карта на своята близка и с документа изтеглила заем и купила мобилни телефони на погашение на името на своята другарка.

Историята стартира още през 2018 година. Двете дами били фамилни приятелки и постоянно излизали на разходки. Въпреки това подсъдимата решила да изтегли заем на името на приятелката си, без нейното познание и единодушие. Един ден двете дами планували да излязат дружно с децата си на разходка. В дома на приятелката си обвинената застанала до детската количка, на която била сложена дамската чанта на потърпевшата, издебнала комфортен миг и неусетно взела персоналната й карта.

След като тръгнали на разходка наказаната помолила своята другарка да минат първо през магазин „ Триумф”, където се намирал и въпросния офис на сдружение за бързи заеми. По-рано същия ден отговорната жена била кандидатствала за заем в размер на 600 лева посредством позвъняване на същото сдружение, като дала имената на своята другарка и своя телефонен номер. След като подсъдимата предоставила свидетелството за идентичност на потърпевшата, заемът бил провиснал, а излъганата жена не подозирала, тъй като чакала своята другарка извън на комерсиалният обект. Освен заема, измамницата купила 2 телефона на погашение, като още веднъж е показала документа на своята другарка.

Междувременно потърпевшата пловдивчанка решила да посети магазин, къдетосе наложило да употребява персоналната си карта. Тя я потърсила в чантата си, само че не я разкрила. Потърпевшата се тормозила и споделила това на отговорната. Така тя не признала, че документът е при нея, вместо това двете се върнали в жилището на излъганата жена, с цел да търсят персоналната й карта. Виновната жена употребила този миг, с цел да върне персоналния документ, като в един миг до момента в който търсели дружно документа из жилището тя извикала, че я е намерила на секция в една от стаите. На пострадалата й се сторило необичайно, че документът й е открит на място, тествано към този момент от нея, само че не обърнала внимание на това. Няколко дни по-късно, откакто излъганата дама е проверила сметката си за телефона тя открила, че е доста повишена. След информация до мобилния оператор схванала, че на нейно име са взети мобилни апарати на погашение и точно отговорна за това е нейната другарка. Жертвата е открила също, че нейната близка е изтеглила и заем на нейното име, без единодушието й.

Така дамата решила да потърси правата си и пуснала тъжба до Районна прокуратура Пловдив. В хода на следствието са били прегледани почерци по документите както и подписи. Установена била и цената на измамата - от 2 596,32 лв..

Съдът счете за безпричинно настояването и удостовери присъдата на наказаната жена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР