Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже как е

...
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже как е
Коментари Харесай

Клиент разказа какво е преживял в пловдивски ресторант в новогодишната нощ!

Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg , с цел да опише по какъв начин е посрещнал Новата 2018 година в заведение в града под тепетата. Сигнала си той е озаглавил "Мила Родино от "Мистрал ". Даваме му думата: 
"За доста години на всички читатели и на всички българи!Реших да напиша няколко реда за претърпяното в новогодишната нощ от мен и огромна част от гостите на едно тракийско заведение. След като бях изненадан с по-голям куверт за спомагателен посетител с обяснението, че места има, само че кувертите били към този момент напечатани няколко дни преди Нова година, перипетиите идваха една след друга през цялата новогодишна нощ. Първо с влизането ни в заведението една изсулена сервитьорка, с взор на неприятна учителка, чакаща да те хване в пакост, стартира да ни изяснява обстойно и нашироко какво ни се поставя като вечеря, като акцентира на 50 грама алкохол - български, и то без право на избор, а точно водка. 
Дори след обяснението, че никой на масата не пие водка, тя не трепна и сподели, че няма по какъв начин да се смени с нищо друго. Обясни ни, че не би трябвало да се изненадваме в края на вечерта от сметката, тъй като цените били разнообразни (разбира се, с 20% нагоре, въпреки и да не е отразено никъде), само че това били към 15 стотинки на ядене. В заведението се пуши свободно, само че единствено в случай че си поръчаш енергийна напитка и тръскаш в кутийката. И по този начин лекцията завърши. Сестра ми реши да отиде до тоалетната, която се оказа платена и гостите нямаме достъп до безвъзмездна такава. 
Обяснението на дамата, която събираше по 50 стотинки от всеки, беше, че хората не чистели след себе си и в случай че някой ден има смяна, то щяла тогава и тоалетната да е безвъзмездна и таксата се събирала всяка вечер, освен в новогодишната. Как не си изяде багра тази женица, не знам, само че откакто питахме личния състав законно ли е да плащаме, самите те споделиха, че не е, а и несъмнено, никой не даваше записка за услугата. За храната ще кажа две думи - пред всеки плато с картофена салата, зелева салата и маруля с общ грамаж към 300 грама, а за главно - кисело картофено пюре с дребна пилешка пържола, полята с малко кашкавал, по един портокал и на цяла маса една паница с евтина луканка, несъмнено, в единия ъгъл. 
Две думи за музиката - всеобщо балади и влизане от диско или хаус в лоен кючек, микрофония и поздрави за две маси. Оказа се, че човекът зад пулта, певицата и артиста за 20 лв. направиха Наско от Брестовица президент и това беше съществено натяквано, а компанията от Чирпан се радваше на наличието на певицата на личната им маса за най-малко час в рамките от два до три часа, несъмнено и всички трябваше да слушаме сватбарски мудни песни, което се отрази на лицата на множеството от гостите на заведението. И все пак това, най-големият потрес за мен беше в рамките от 23:55 часа до края на вечерта. 
Първо, като човек с прочут музикален опит чаках най-малко да преброим последните секунди от остарялата, отиваща си година, да чуем химна и несъмнено, Дунавското хоро. Нищо сходно - сподели се, че е нова година и се пусна някакво сходство на Дунавско хоро. Аз отидох до диджея и го помолих да пусне химна, а той ми изсумтя и по този начин и не го пусна. А в границите на първия час от новата година и половина чух три песни на турски и две на цигански (изключвам кючеците), посредата на една, от които се чу привет "Наздраве за всички роми ". Накрая, въпреки и цялата компания да искаше да танцува, не се чу или изпя нито една танцувална ария и цялото заведение стартира да се изпразва, а на дансинга нямаше съвсем никой. 
Озаглавих сигнала си с първите думи от нашия химн, тъй като аз не го чух и най-малко към 200 индивида също не го чуха. На мен ми липсваше и всеки ден ще си го пущам по един път, с цел да опровергая изказванието, че както ти тръгне на първи, по този начин ще е цяла година. Аз не желая да ми е повече по мистралски и няма да го разреша!
P.S. Ще напиша няколко думи и за себе си, тъй като аз нито имам общо с някаква конкуренция или съм "хейтър ", просто бях унизен неведнъж на място, на което съм отишъл да се развличам и съм си платил за това. Готов съм да приказвам с всеки от заведението и да застана нескрито зад думите си! "...
Репортер на уеб страницата се свърза с представител на заведението. Оттам обявиха, че не са имали недоволства от техни клиенти в новогодишната нощ и че посрещането на новата година е минало обикновено и без забележки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР