Пловдивчанин се отърве на косъм от двойна сметка за телефон,

...
Пловдивчанин се отърве на косъм от двойна сметка за телефон,
Коментари Харесай

Реклами удрят с двойни сметки за телефон

Пловдивчанин се отърве на косъм от двойна сметка за телефон, откакто съумя в точния момент да предотврати машинация. Той е станал автоматизиран клиент на услуга, която не е поискал и за която в никакъв случай не е чувал, само че пък струваща 24,04 лв. месечно, оповестява Марица.. 

Рано тази заран, в 07.08 часа, Георги Калчев получил смс, с който е известен за странния абонамент. Съобщението на телефона му гласи следното: 

" Вие сте абониран успесно за услугата ClubMobee. Цена 6,01 БГН месечно. За стоп: STOP CLUBMOBEE на 14703 или  https://bit.ly/32Nlrw8.  Инфо: 024928370 "

Той се зачудил по кое време, по какъв начин и за какво се е абонирал за сходно нещо. Влязъл в посочения линк и прекратил абонамента за услугата, за която в никакъв случай не се е абонирал. 

Пловдивчанинът се свързал с ГДБОП, с цел да алармира за измамата. От там му дали отговор да опише в детайли случая и да им го изпрати. 

„ От сутринта се занимавам с тази каша, само че най-лошото е, че мобилните оператори, в тази ситуация моят е А1, позволяват подобен тип машинация и избират да не вършат нищо, с цел да защитят потребителите си. Измиват си ръцете, а лъжливата скица си остава отворена врата. Ще пострадат още доста нищо неподозиращи консуматори “, разяснява още Калчев. 

„ Реших да ревизира дали това е истина и пуснах да диря телефонния номер от смс-а в Google. Веднага попаднах на обява: „ ПОМОЩ! Точат пари от телефона “ в уеб страницата kaldata.com. След като прочетох стотици мнения, разбрах че съм следващата жертва на Pop-up реклами “, разяснява Калчев пред „ Марица “. 

Георги Калчев предлага решение на казуса и метод за справяне с измамата, която набъбва сметките. „ След като от сметката на даден клиент постъпи искане за избрана сума, без значение от размера ѝ, да се изисква спомагателна верификация – да вземем за пример да удостовери с смс към оператора, че в действителност желае услугата.

Така ще се постави завършек на порочната процедура да се крадат пари от сметки за телефон на хората. Защо операторите не са го създали до момента?

Мога единствено да допускам, че или получават дял от тези измами, или са толкоз некомпетентни, че да не могат да си пренапишат част от кода на уеб страницата. Ако е по този начин, дано се извърнат към мен, познавам верните програмисти които ще им решат казуса! Надявам се с ваша помощ операторите да се вземат в ръце и да решат този проблем съществено “, уточни той.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР