Пловдивчани имаха възможност да изслушат и дадат мнението си по

...
Пловдивчани имаха възможност да изслушат и дадат мнението си по
Коментари Харесай

Поредна стъпка по мегапроекта за тотална промяна на пространството край река Марица

Пловдивчани имаха опция да изслушат и дадат мнението си по отчет за оценка на въздействието върху околната среда за плана, предусещащ подсилване и социализация коритото на река " Марица " в рамките на Пловдив и по-точно в сектора от Околовръстния път до шлюза в източния завършек на града под тепетата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Общественото разискване се организира довечера в залата на Общински съвет.

Припомняме, че като цяло планът планува създаване на пешеходни алеи и велоалеи, зона за ролери и скейтборд, въжени атракциони, детски площадки, зони за разходки и отдих, както и такива, предопределени за краткотрайни, кампанийни или събитийни мероприятия. В проектите за благоустрояване на река Марица влиза и съответното затревяване и засаждане на подобаващи типове растителност, които да са в сходство с природата и естествената среда. Идеята е да се резервира съществуващата екосистема в коритото на реката, като оптимално ще се употребяват естествени материали.

По ОВОС-а мнения показаха представители на Биологическия факултет към ПУ, повече от половин час рецензия към отчета пък насочиха от Българското сдружение за отбрана на птиците. От Общината увериха, че ще отговорят на всички запитвания, оферти и отзиви.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР