Plovdiv24.bg Недостигът на преподаватели по някои специалности се компенсира с пенсионери,

...
Plovdiv24.bg
Недостигът на преподаватели по някои специалности се компенсира с пенсионери,
Коментари Харесай

4000 учители се пенсионират през тази година

Plovdiv24.bg Недостигът на преподаватели по някои специалности се компенсира с пенсионери, с неправоспособни учители или в образованието влизат учители, които остават такива за година или дори за по-малко. Това се споделя в позиция на Синдиката " Образование " към КТ " Подкрепа ".

От там означават, че през 2018 година ще се пенсионират над 4000 учители, а желанието на младите по възраст учители не се е трансформирало по отношение на предходната година и е рамките на 1 % от общия брой на учителите.

От синдиката означават позитивното изпитание на държавното управление и на МОН, в лицето на министър Красимир Вълчев, за нарастване на учителските заплати, само че показват, че " даже и при 2000 лв. учителска заплата, това няма да докара до привличане на най-хубавите учители и да ги задържи в просветителните институции, в случай че не се преодолеят косвените аргументи за отбиване от специалността ". Без смяна на връзките с родителите, с публичните институции, без помощта на държавното управление в битката с световните проблеми, специалността на учителя няма да се възроди, е мнението на синдиката.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР