Plovdiv24.bg представя и втората част от проекта за реконструкция и

...
Plovdiv24.bg представя и втората част от проекта за реконструкция и
Коментари Харесай

Plovdiv24.bg представя големия проект за Тютюневия град: Ето кои улици стават пешеходни!

Plovdiv24.bg показва и втората част от плана за реорганизация и благоустройство територията на Тютюневия град.  Паралелно с ремонта на ул. "Иван Вазов "  плановете по плана за реорганизация и благоустройство територията на Тютюневия град обгръщат и втора зона, която да бъде напълно пешеходна. 
Към нея спадат ул. "Г.М. Димитров " в сектора от бул. "Христо Ботев " до ул. "Авксентий Велешки " (дължина 450 метра); ул. "Одрин " от ул. "Иван Вазов " до ул. "Цанко Дюстабанов " (180 метра дължина); ул. "Кирил Христов " - от ул. "Иван Вазов " до ул. "Цанко Дюстабанов " (180 метра); ул. "Екзарх Йосиф " от ул. "Иван Вазов " до ул. "Цанко Дюстабанов " (180 метра) и ул. "Капитан Андреев " от ул. "Иван Вазов " до ул. "Г.М. Димитров (90 метра). 
Тези улици не са с интензивна натовареност, особено за тях е еднопосочно придвижване. Ширината на платната им е към 6 метра, има тротоари, вариращи от 1,5 до 2,8 метра, сочат цифрите на Общината. Настилката на пътя е от паваж и асфалт в недобро положение. Тротоарите са с разнородни по форма и размери плочи, които не дават отговор на безусловно никакви нормативни условия. В цялата зона шахти, решетки и прочие техническа инфраструктура ще се подно© Plovdiv24.bg ви, нови ще са и стълбовете за улично осветяване. Кат цяло липсва сплотяващ детайл в изгледа на улиците.
Предложението за благоустрояване на тази втора зона е обвързвано с превръщането й в пешеходна. За задачата уличните платна ще се издигнат на равнището на тротоарите. Единствено ул. "Екзарх Йосиф " е с присъщи правоъгълни павета по пътното си платно, които ще се възстановят, за останалите улици ще се употребяват сиенитени павета, се показва в заданието. 
Голямата цел е възстановяване на пътната инфраструктура на квартала, което пък да даде подтик за съживяването му и тези улични пространства да се приготвят за изкуство и просвета предвид на 2019-та година. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР