Пловдив загуби един от най-уважаваните в града лекари. Д-р Кирил

...
Пловдив загуби един от най-уважаваните в града лекари. Д-р Кирил
Коментари Харесай

Водещ лекар от Пловдив загуби битката с COVID-19, лекувал се сам

Пловдив загуби един от най-уважаваните в града лекари. Д-р Кирил Еленски не е съумял да се пребори с ковид. Един от пациентите му - издателят Манол Пейков, описа, че ден преди да почине е помолил за уред за обдишване, с цел да се лекува у дома, съобщи bTV.

Ние имахме, тъй като преди години го купихме за татко ми, сподели Пейков. За него лекар Еленски е бил като част от фамилията. Той го дефинира като човек с голям и житейски, и професионален опит, предан на специалността и на хората. Той се отнасяше с схващане към нас и беше като психолог, споделя още дългогодишният пациент на уважавания доктор.

Доктор Еленски беше част от управлението на БЛС. Той е роден през 1958 година в Пловдив. През 1985 година приключва Медицинския университет със специалности " Вътрешни заболявания " и " Обща медицина ". Има и магистърска степен по макроикономика от Пловдивския университет. Започва кариерата си в Карлово, където работи 13 години като участъков доктор, завеждащ вътрешно поделение и зам.-директор на общинската болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР