Пловдив. Въвеждат смесен режим на улично осветление, след среща на

...
Пловдив. Въвеждат смесен режим на улично осветление, след среща на
Коментари Харесай

Въвеждат смесен режим на улично осветление в още една община в Пловдивска област

Пловдив. Въвеждат разбъркан режим на улично осветяване, след среща на Павел Михайлов с кметовете на обитаемоте места от община „ Родопи ”, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра.

Община „ Родопи ” подхваща ограничения за усъвършенстване на уличното осветяване поради огромните разноски на електрическа енергия. Мярката се постанова заради увеличената цена на промишления ток.

След среща на кмета на общината Павел Михайлов с кметовете на обитаемоте места уличното осветяване ще свети през един дирек или посредством вид „ електромеханични часовници ”.

По предложение на кметовете на селата Брестовица, Оризари, Устина, Извор, Скобелево и Ситово лампите няма да се стопират в тъмната част на денонощието, само че ще бъдат редуцирани на 50 %.

Кметовете в останалите обитаеми места показаха позиция уличните лампи да светят в интервала от 18:00 часа до 23:00 часа вечер и два часа заран сред 5:00 -7:00 часа. Изключение прави село Крумово, където вечер лампите ще се включват в 19:00 часа и ще се стопират в 1:00 часа.

„ Последната фактура е за месец декември и е за над 85 хиляди лв.. През януари чакаме още по-големи числа. Това ще повлияе на бюджета за 2022 година. Затова се постанова да усъвършенстваме осветлението, по този начин сигурно ще изразходваме по-малко киловати. Не считам, че средствата на общините би трябвало да отиват напълно за осветяване и отопление. Хората имат потребност от доста неща и спестените пари ще ги вложим за други действия по селата ”, разяснява кметът Павел Михайлов.

Според справката на общината за последния месец потреблението на електрическа енергия се е повишили три-четири пъти. Най-висок е разходът на ток от уличното осветяване в селата Марково, Брестовица, Цалапица и Ягодово.

„ Вече работим по план за замяна на уличното осветяване с енергоспестяващи LED-тела. Ще бъдат заменени над 6000 лампи във всички обитаеми места. Това ще понижи с към 60 % потреблението на ток “, сподели кметът Михайлов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР