Пловдив. В район Западен“ в Пловдив отново се провеждат превърналите

...
Пловдив. В район Западен“ в Пловдив отново се провеждат превърналите
Коментари Харесай

Пловдив: В рамките на три дни ще се проведат концерти на открито в район „Западен“ като част от инициативата „Музика в парка“

Пловдив. В регион „ Западен “ в Пловдив още веднъж се организират трансформиралите се към този момент в традиция концерти навън. Това оповестиха от пресцентъра на Община Пловдив . В продължение на три дни феновете на музиката ще могат да се насладят на следващото издание на самодейността на кмета на „ Западен “ Димитър Колев „ Музика в парка “, която е част от събитията в културния календар на региона.
От 17.30 часа пред храм „ Свети Климент Охридски “ в парк „ Ружа “ ще свири емблематичният „ Биг Бенд Пловдив “ - една от най-хубавите пловдивски групи, която изнесе прелестен концерт на същото място преди година.
Утре, 30 септември, още веднъж от 17.30 часа в парк Ружа “, ще се организира концерт на разбъркан хор при храм „ Свети Възнесение Господне “ с диригент Дорис Хофман. Специално за събитието е поканен и Пловдивският митрополит Николай.
Есенното издание на „ Музика в парка “ ще приключи в понеделник, 1 октомври, с осъществявания на хор „ Иван Спасов “ с диригент Гергана Люцканова. Концертът, който съответствува с Деня на музиката, е плануван за 18.00 часа.
Инициативата към този момент се трансформира в традиция, като това ще е третото й издание. Миналото лято „ Музика в парка “ стартира с концерт на хор „ Тримонциум ” на Гребната база, а през октомври от „ Биг Бенд-Пловдив “ извършиха български и международни шлагери по неповторим метод пред храм „ Свети Климент Охридски “. Кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев кани всички искащи да заповядат на самобитния музикален маратон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР