Пловдив. Световноизвестната оперна прима и пловдивчанка Соня Йончева получи званието

...
Пловдив. Световноизвестната оперна прима и пловдивчанка Соня Йончева получи званието
Коментари Харесай

Световноизвестната оперна прима и пловдивчанка Соня Йончева получи званието Почетен гражданин на град Пловдив

Пловдив. Световноизвестната оперна прима и пловдивчанка Соня Йончева получи званието " Почетен жител на град Пловдив " на тържествена гала в заседателната зала на Община Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Председателят на Общинския съвет (ОбС) инж. Александър Държиков и кметът Здравко Димитров и връчиха персонално Почетен знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и уверение по пример, сложено в рамка.

" Пожелавам й да популяризира България и Пловдив надалеч зад рамките на страната.  Имал съм опция да я чувам в чужбина, превъзходна е. От все сърце й искам да продължава тази хубава кариера. Да сте жива и здрава – вие и вашето семейство. Да продължавате да ни радвате " - сподели в приветствието си кметът Здравко Димитров.

Председателят на Общински съвет Александър Държиков съобщи, че пловдивчани се гордеят със Соня Йончева, възхищават се от гения й и й пожела да продължи да доставя наслаждение на почителите си.

Соня Йончева показа, че приготвя ново присъединяване в Пловдив, обмисля и други интензивности, с които да докара сътрудници от чужбина. Младите гении би трябвало да имат поддръжка от по-възрастните, само че на първо място би трябвало да имат вяра в себе си, добави тя. 

" За мен е изключителна чест да получа това самопризнание. Цял живот съм мислела по какъв начин да покажа българския и пловдивския гений. Пловдив е град на артистите. За мен е бил единен град освен в изкуството, а като общество. Това е било постоянно водещо в моя живот – да сплотявам гениите. Благодаря. Посвещавам оценката на моето семейство " - казаоще пред публицисти Йончева. 

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР